17 czerwca 2012

Bruschetta

Szybka przekąska:)



  • bagietka
  • pomidory
  • czosnek/ cebula
  • świeża bazylia
  • oliwa
  • sól, czarny pieprz
  

Bagietkę pokroić na ukośne kromki. Natrzeć je czosnkiem i oliwą. Włozyć do piekarnika na kilka minut, aby się przypiekły.

Pomidory obrać ze skóry, pozbawić pestek, pokroić w drobną kostkę i wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem (lub pokrojoną w drobną kostke cebulę). Dodać bazylię i dużo oliwy,  przyprawić solą i pieprzem. Gotowe grzanki podawać ze schłodzonymi pomidorami. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).