30 maja 2012

Parówki w cieście francuskim z serem


Parówki w cieście francuskim z serem
Przekąski z ciasta francuskiego są idealne do podania np. na imprezę :). Robi się je prosto i szybko.

  • 1 op.ciasta francuskiego
  • 4-6 parówek (z jak najlepszym składem, min. 93% mięsa)
  • 6 plastrów sera żółtego (ser można pominąć).
  • białko jaja 

  1. Ciasto francuskie delikatnie rozwiń.
  2. Na ciasto - wzdłuż krótszego boku - połóż cienkie paski sera żółtego, a na nie 2 parówki (jedna pod drugą).
  3. Zawiń parówki w ciasto i odetnij powstały rulon. 
  4. Posmaruj go rozmąconym białkiem (możesz dodatkowo posypać makiem), a następnie pokrój na 4 równe kawałki i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Włóż do rozgrzanego do 200'C piekarnika i piecz ok.15-20 min., do momentu, aż się ciasto zarumieni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).