3 czerwca 2012

Duszona cukinia z marchwią

Propozycja w sam raz dla wegetarian czy wegan. Tak przygotowana cukinia jest dobra jako danie na kolację lub dodatek do obiadu.



  • 1 młoda cukinia
  • 1 marchew
  • 1 cebula, 
  • olej
  • sól, pieprz
  • odrobina koncentratu pomidorowego
  • dowolne przyprawy (np. kolendra, kurkuma, przyprawa do mięs, curry)
  1. Cukinię kroimy w cienkie plasterki, smażymy na oleju razem z cebulą i startą marchewką.
  2. Dodajemy sól, pieprz i mocno przyprawiamy według uznania. Smażymy do czasu, aż cukinia będzie miękka. 
  3. Podajemy wg uznania z ryżem, kaszą, makaronem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).