28 maja 2012

Smażony ryż po chińsku

Ryż po chińsku - przepis szybki i łatwy do wykonania:

  • 400 g piersi kurczaka
  • 1 torebka ugotowanego ryżu
  • 450 g mrożonych warzyw chińskich
  • 2 jajka
  • 50 ml wody
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2-3 łyżeczki przyprawy do potraw chińskich/ lub Fix Smażony ryż po chińsku

Kurczaka pokroić w paski, usmażyć na rozgrzanym oleju razem z warzywami. Odsunąć na bok, wbić jajka, smażyć chwilę, połączyć z resztą składników i dodać ryż. 

Dodać przyprawę do potraw chińskich (lub fix) rozmieszany w wodzie, smażyć jeszcze 5 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu - bardzo proszę, pozostaw kilka słów pod przepisem.
Będzie mi bardzo miło, jeśli prześlesz zdjęcie (e-mail lub wiadomość na FB) - chętnie zamieszczę je w galerii na FB.
Nie bądź anonimowy - proszę wybierz opcję "Nazwa" i wpisz swoje Imię lub Nick :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks