2 sierpnia 2012

Kompot z papierówek i czerwonych porzeczek

Kompot z jabłek kojarzy się z wakacjami, z dzieciństwem.  
W upalne dni najlepszy jest schłodzony z kostkami lodu. Samo zdrowie.

  • 8 jabłek
  • 3/4 szkl. czerwonych porzeczek
  • 2 litry wody
  • 6-8 łyżek cukru
Jabłka myjemy, obieramy i usuwamy z nich gniazda nasienne. Następnie kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka. Do jabłek dodajemy wodę, porzeczki i cukier. Gotujemy około 15 minut. 


http://zmiksowani.pl/akcje-kulinarne/z-dziecmi-i-dla-dzieci

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).