2 sierpnia 2012

Kompot z papierówek i czerwonych porzeczek

Kompot z jabłek kojarzy się z wakacjami, z dzieciństwem.  
W upalne dni najlepszy jest schłodzony z kostkami lodu. Samo zdrowie.

  • 8 jabłek
  • 3/4 szkl. czerwonych porzeczek
  • 2 litry wody
  • 6-8 łyżek cukru
Jabłka myjemy, obieramy i usuwamy z nich gniazda nasienne. Następnie kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka. Do jabłek dodajemy wodę, porzeczki i cukier. Gotujemy około 15 minut. 


http://zmiksowani.pl/akcje-kulinarne/z-dziecmi-i-dla-dzieci

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu - bardzo proszę, pozostaw kilka słów pod przepisem.
Będzie mi bardzo miło, jeśli prześlesz zdjęcie (e-mail lub wiadomość na FB) - chętnie zamieszczę je w galerii na FB.
Nie bądź anonimowy - proszę wybierz opcję "Nazwa" i wpisz swoje Imię lub Nick :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks