9 sierpnia 2012

Pierś kurczaka w panierce Prymat


  • przyprawa Kotlet Panier Prymat
  • 1 duża podwójna pierś kurczaka
  • olej
Pierś kurczaka pokroić na mniejsze kawałki. Rozbić, zwilżyć wodą i obtoczyć w panierce, mocno dociskając mięso. Smażyć na gorącym oleju.
 
Kotlet panier do mięs dzięki starannie dobranym składnikom panierka nadaje niepowtarzalny smak, aromat i wygląd przygotowywanym daniom. Zapobiega nadmiernemu wchłanianiu tłuszczu podczas smażenia, zachowując przy tym naturalną soczystość mięsa. Ma zastosowanie do panierowania wszelkich rodzajów mięs. Opakowanie 90g.
Opinia: Przyprawa przyda się nam gdy nie chcemy tracić czas na obtaczanie kotleta w mąkę, jajko i bułkę. Wystarczy tylko zwilżyć mięso. Panierka dobrze się trzyma, nie odpada (może pojedyncze grudki). Nie jest za słona. Ciekawe rozwiązanie, można spróbować, zamiast tradycyjnej panierki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu - bardzo proszę, pozostaw kilka słów pod przepisem.
Będzie mi bardzo miło, jeśli prześlesz zdjęcie (e-mail lub wiadomość na FB) - chętnie zamieszczę je w galerii na FB.
Nie bądź anonimowy - proszę wybierz opcję "Nazwa" i wpisz swoje Imię lub Nick :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks