23 sierpnia 2012

Talarki z cukinii

Idealne na przekąskę lub kolację.

  • 1 młoda cukinia
  • 1 jajko
  • 4-6 łyżek maki
  • sól, pieprz/ lub ulubione przyprawy
Jajko rozmieszać, dodać mąkę i przyprawy. Cukinię ze skórką pokroić na cienkie plastry, a następnie obtaczać je w jajku i smażyć na rozgrzanym oleju.

3 komentarze:

  1. jak nie mam pomysłu na kolację to lubię tak przyrządzić cukinię:) Podaję ją wtedy z sosem śmietanowo ziołowo-czosnkowym...pycha:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja zazwyczaj posypuję tylko jakąś przyprawą albo ewentualnie podaję z surówką

      Usuń

* Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).
* Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu - bardzo proszę, pozostaw kilka słów pod przepisem (nie bądź anonimowy - proszę wybierz opcję "Nazwa" i wpisz swoje Imię lub Nick :))

* Będzie mi bardzo miło, jeśli prześlesz zdjęcie (e-mail lub wiadomość na FB) - chętnie zamieszczę je w galerii na FB.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks