23 sierpnia 2012

Talarki z cukinii

Idealne na przekąskę lub kolację.

  • 1 młoda cukinia
  • 1 jajko
  • 4-6 łyżek maki
  • sól, pieprz/ lub ulubione przyprawy
Jajko rozmieszać, dodać mąkę i przyprawy. Cukinię ze skórką pokroić na cienkie plastry, a następnie obtaczać je w jajku i smażyć na rozgrzanym oleju.

3 komentarze:

  1. jak nie mam pomysłu na kolację to lubię tak przyrządzić cukinię:) Podaję ją wtedy z sosem śmietanowo ziołowo-czosnkowym...pycha:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja zazwyczaj posypuję tylko jakąś przyprawą albo ewentualnie podaję z surówką

      Usuń

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).