5 sierpnia 2012

Zupa grzybowa z kurkami i kaszą jęczmienną

Zupa grzybowa bardzo dobrze smakuje z dodatkiem kaszy i jest to dobra alternatywa dla tradycyjnej grzybowej;).

  • garść kaszy jęczmiennej perłowej 
  • 200 g włoszczyzny paski
  • 3/4 szkl. kurek 
  • bulion grzybowy  
  • 1 cebula siekana 
  • natka pietruszki
  • opcjonalnie 1 łyżka mąki i śmietany do zabielenia  
  1. Na tłuszczu podsmażyć kurki z cebulą.
  2. Do gotującego się 1l. bulionu grzybowego dodać włoszczyznę, podsmażone kurki oraz kaszę.
  3. Przyprawić i gotować do miękkości kaszy.
  4. Można zabielić mąką i śmietaną i dodać siekaną natkę pietruszki. 


1 komentarz:

  1. Ale pyszna zupka, w lidlu właśnie były kurki w promocji, więc już wiem co jutro na obiadek:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu - bardzo proszę, pozostaw kilka słów pod przepisem.
Będzie mi bardzo miło, jeśli prześlesz zdjęcie (e-mail lub wiadomość na FB) - chętnie zamieszczę je w galerii na FB.
Nie bądź anonimowy - proszę wybierz opcję "Nazwa" i wpisz swoje Imię lub Nick :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks