3 listopada 2012

Wątróbka drobiowa z cebulą i majerankiem

Zmora większości dzieci ;). 
Warto ją spożywać ze względu na sporą zawartość żelaza.

  • 400-500 g wątróbki drobiowej
  • 2 cebule
  • 3 łyżki mąki
  • 1/2 łyżeczki majeranku    
  • sól, pieprz
  • 4-5 łyżek oleju
Wątróbkę umyć, odsączyć, obtoczyć w mące i podsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Następnie dodać pokrojoną w kostkę lub pół plastry cebulę. Dusić wszystko pod przykryciem, aż cebula będzie zeszklona. Pod koniec duszenia przyprawić solą, pieprzem i odrobiną majeranku.

3 komentarze:

  1. Idealne danie dla studenta :)
    -szybko i łatwo się robi
    -żelazo
    -taniaaa
    Uwielbiam wątróbkę! Ale tylko wieprzową... bo drobiowa niestety mi nie smakuje.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie:) Można użyć dowolnego rodzaju wątróbkę, którą lubimy:)

      Usuń
  2. Bardzo lubie watrobki, ale nigdy nie probowalam z majerankiem.

    OdpowiedzUsuń

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).