14 grudnia 2012

Kurczak z mleczkiem kokosowym i żółtą pastą curry

Żółta pasta carry to połączanie pikantnych przypraw, czosnku oraz trawy cytrynowejPasta jest wydajna, wystarczy 1 łyżka aby nasz obiad był pikantny.

Zmodyfikowany przepis z opakowania, składniki dla 3 osób:
  • 1 łyżka żółtej pasty curry (dałam 1,5)
  • 185 ml mleczka kokosowego
  • 300 g piersi z kurczaka (lub owoców morza)
  • 5 pieczarek
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 150 ml wody
  • 200 g mrożonej mieszanki warzywnej
Zagotować w garnku 185 ml mleczka kokosowego wraz z pastą curry. Dodać pokrojonego w kawałki kurczaka. Poddusić, a następnie dodać 150 ml wody i zagotować. Dodać warzywa i pokrojone pieczarki, dusić jeszcze kilka minut. Podawać z ryżem.


Kulinarne inspiracje i nagrody

1 komentarz:

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).