5 grudnia 2012

Pikantny kurczak w czerwonej paście curry z warzywami i mleczkiem kokosowym

Próbowałam po raz pierwszy czerwoną pastę curry. Zawiera głównie chili i trawę cytrynową. Pasta jednak okazała się dla mnie za mało pikantna (lubię bardzo pikantne smaki), więc danie doprawiłam jeszcze odrobiną chili w proszku.
Zmodyfikowany przepis z opakowania pasty curry, składniki dla 3 osób:
  • 1 łyżka czerwonej pasty curry (dałam 3)
  • 185 ml mleczka kokosowego
  • 300 g piersi z kurczaka (lub owoców morza)
  • 6-7 pieczarek
  • 150 ml wody
  • 200 g mieszanki warzywnej
  • odrobina chili w proszku (niekoniecznie)
Zagotować w garnku 185 ml mleczka kokosowego wraz z pastą curry. 
Dodać pokrojonego w kawałki kurczaka. Poddusić, a następnie dodać 150 ml wody i zagotować. Następnie dodać warzywa i pokrojone pieczarki, dusić jeszcze kilka minut. Podawać z ryżem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu - bardzo proszę, pozostaw kilka słów pod przepisem.
Będzie mi bardzo miło, jeśli prześlesz zdjęcie (e-mail lub wiadomość na FB) - chętnie zamieszczę je w galerii na FB.
Nie bądź anonimowy - proszę wybierz opcję "Nazwa" i wpisz swoje Imię lub Nick :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks