2 grudnia 2012

Smaczna przekąska: grzanki z grzybami

Propozycja na grzanki z wykorzystaniem wczorajszego (podeschniętego) chleba. Opieńki miałam już wcześniej pokrojone, obgotowane i zamrożone.

  • 300-400 g ugotowanych opieniek (lub 200 g surowych pieczarek)
  • 2 cebule
  • sól, pieprz
  • olej
  • ok. 6 kromek chleba
  • 5 plastrów sera żółtego
Cebule pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, dodać opieńki (lub pieczarki pokrojone w plasterki), przyprawić i dusić na małym ogniu przez kilkanaście minut.
Na chleb wyłożyć usmażone grzyby, a następnie paski sera.  
Piec w piekarniku w 180'C przez kilka minut do zarumienienia chleba.

1 komentarz:

  1. Och, jak ja lubię takie przekąski!
    Pyszności.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu - bardzo proszę, pozostaw kilka słów pod przepisem.
Będzie mi bardzo miło, jeśli prześlesz zdjęcie (e-mail lub wiadomość na FB) - chętnie zamieszczę je w galerii na FB.
Nie bądź anonimowy - proszę wybierz opcję "Nazwa" i wpisz swoje Imię lub Nick :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks