11 marca 2013

Omlet wiosenny z kiełkami

Puszysty omlet to dobry pomysł na szybkie i sycące śniadanie czy kolację. Można w nim przemycić np. zdrowe kiełki. Moje dziecko go uwielbia. 
Do przygotowania omletu użyłam shakera do jajek i dressingów, a usmażyłam go na oleju rzepakowym (przekazanym w ramach kampanii "Pokochaj olej rzepakowy").

  • 2 jajka
  • 5 łyżek dowolnych kiełków
  • 2 plasterki szynki
  • 1 łyżka mąki 
  • sól, pieprz
  • olej rzepakowy do smażenia
Jajka ubić, dodać mąkę, dobrze wymieszać, a następnie dodać pokrojone kiełki oraz szynkę i przyprawy. Wymieszać i wlać na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Smażyć krótko z obu stron do przyrumienienia.

1 komentarz:

  1. pyszne śniadanie:) doda energii na cały dzień:)

    OdpowiedzUsuń

* Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).
* Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu - bardzo proszę, pozostaw kilka słów pod przepisem (nie bądź anonimowy - proszę wybierz opcję "Nazwa" i wpisz swoje Imię lub Nick :))

* Będzie mi bardzo miło, jeśli prześlesz zdjęcie (e-mail lub wiadomość na FB) - chętnie zamieszczę je w galerii na FB.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks