31 sierpnia 2013

Orkiszowe placuszki jeżynowe bez cukru

Orkiszowe placuszki jeżynowe bez cukru
Placuszki są pyszne, zdrowe i na dodatek bez cukru. Robi się je ekspresowo i tak samo szybko znikają ;). 
W sam raz na leniwe weekendowe śniadanie lub na podwieczorek.


Składniki na ok. 8 szt.

  • 1/2 szklanki jeżyn
  • 1/4 szklanki malin
  • 1 banan
  • 1 jajko
  • 3 czubate łyżki mąki orkiszowej (u mnie ze sklepu Chlebnazdrowie)
  • oliwa do smażenia 
  1. Owoce rozgnieść widelcem.
  2. Dodać rozmącone jajko oraz mąkę i dobrze wymieszać (albo wrzucić wszystkie składniki do blendera i zmiksować). 
  3. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.  







 

5 komentarzy:

  1. Brzmią smakowicie i oczywiście tak wyglądają:) ja też się skuszę:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Witam, mam pytanie. Przeglądając pani bloga, zauważyłam, że je pani bardzo zdrowo. Nie znudziło się to pani, nie tęskni pani czasem za czymś mocno kalorycznym? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witaj Lexi. Na blogu są również bardziej kaloryczne przepisy, choć rzeczywiście ostatnio jest przewaga zdrowszych... ;) Nie tęsknię za czymś mocno kalorycznym, ponieważ nie stosuję diety i wiele potraw, które jem na co dzień, jest kalorycznych (lubię m.in. czekoladę, ciasto francuskie, gulasze z mięsem, placki ziemniaczane, kopytka) ;) Nie prezentuję moich codziennych jadłospisów, a umieszczam tu raczej wybrane przepisy. Pozdrawiam:)

      Usuń

* Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).
* Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu - bardzo proszę, pozostaw kilka słów pod przepisem (nie bądź anonimowy - proszę wybierz opcję "Nazwa" i wpisz swoje Imię lub Nick :))

* Będzie mi bardzo miło, jeśli prześlesz zdjęcie (e-mail lub wiadomość na FB) - chętnie zamieszczę je w galerii na FB.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks