2 lipca 2014

Kaszotto z kaszy bulgur z suszonymi pomidorami i cukinią

Kaszotto z kaszy bulgur z suszonymi pomidorami i cukinią
Kolejna odsłona kaszy bulgur. Kto jeszcze nie próbował tej kaszy, polecam. O właściwości kaszy bulgur oraz sposobie jej gotowania możecie przeczytać w tym wpisie.

  • 1 szklanka grubej kaszy bulgur
  • 1,5 szklanki wody
  • 8-10 suszonych pomidorów z zalewy
  • 1 młoda cukinia
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka sosu pikantno-słodkiego chili
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

  1. Cebulę pokrojona w kostkę podsmażyć na oleju.
  2. Następnie przełożyć do garnka, wlać 1,5 szklanki wrzątku, dodać przyprawy, sos i koncentrat pomidorowy. 
  3. Wrzucić pomidory pokrojone na małe kawałki, wsypać przepłukana kaszę, wymieszać i zmniejszyć ogień.
  4. Po 5 minutach dodać pokrojoną w małą kostkę cukinię i gotować jeszcze ok. 10-15 minut.
  5. Przed podaniem można posypać siekaną natką pietruszki lub tartym parmezanem. 




1 komentarz:

  1. Wygląda smakowicie. Muszę poszukać tek kaszy w sklepie. A jak kupię, na pewno ugotuję według tego przepisu :).

    OdpowiedzUsuń

* Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).
* Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu - bardzo proszę, pozostaw kilka słów pod przepisem (nie bądź anonimowy - proszę wybierz opcję "Nazwa" i wpisz swoje Imię lub Nick :))

* Będzie mi bardzo miło, jeśli prześlesz zdjęcie (e-mail lub wiadomość na FB) - chętnie zamieszczę je w galerii na FB.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks