22 września 2014

Zupa marchewkowa z blendera, z kaszą jaglaną

Bardzo smaczna zupa, którą zrobimy w kilka minut po przyjściu do domu (o ile mamy kaszę z poprzedniego dnia). Zupa koniecznie do powtórzenia. Do jej wykonania potrzebny jest mocny blender.


  • 3 marchewki
  • 1 pomidor
  • 2 łyżeczki oleju
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka domowej jarzynki
  • 1 gałązka natki pietruszki
  • gorący bulion/ woda (według uznania)
  • ok. 1 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
Marchewki obrać i przekroić na pół. Wszystkie składniki, z wyjątkiem kaszy, umieścić w blenderze i zalać wrzątkiem lub gorącym bulionem (do poziomu warzyw, później ewentualnie dolać więcej).
Zmiksować raz pulsacyjnie, a następnie na najwyższych obrotach, przez ok. 4 minuty. 
Na koniec wrzucić ugotowaną kaszę i włączyć blender raz pulsacyjnie, aby połączyć składniki.

1 komentarz:

  1. super, muszę wypróbować ten przepis, teraz na jesienne dni ciepłe zupki będą super na rozgrzewkę:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu - bardzo proszę, pozostaw kilka słów pod przepisem.
Będzie mi bardzo miło, jeśli prześlesz zdjęcie (e-mail lub wiadomość na FB) - chętnie zamieszczę je w galerii na FB.
Nie bądź anonimowy - proszę wybierz opcję "Nazwa" i wpisz swoje Imię lub Nick :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks