1 lutego 2016

Sałatka z pieczonym schabem, mozzarellą i burakiem

Sałatka z pieczonym miesem, mozarellą i świeżym burakiem
Propozycja szybkiej sałatki do pracy, czy na kolację. 
Dodałam do niej pieczony w piekarniku schab, ale równie dobrze można dodać ulubioną wędlinę lub mięso pominąć.
  • 2 duże garści mieszanki sałat (u mnie lodowa i rukola)
  • 1 mały burak
  • 1 mozzarella
  • 3 plastry pieczonego schabu
  • oliwa
  • dowolne przyprawy (np. włoska, zioła prowansalskie, pieprz)

  1. Schab pokrój w słupki.
  2. Mozzarellę pokrój w małe kawałki.
  3. Buraka obierz i pokrój w cieniutkie słupki (lub zetrzyj na tarce). 
  4. Do miski przełóż sałatę, polej oliwą, przypraw i wymieszaj.
  5. Dodaj schab i mozzarellę, a na końcu posyp wiórkami buraka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).