23 listopada 2016

Owsianka gruszkowa

Owsianka gruszkowa
Pyszne, jesienne śniadanie - kolejna propozycja do kolekcji owsianek
Z gruszką dobrze współgra smak kakao (u mnie ziarna kakaowca, ale możesz użyć też siekanej gorzkiej czekolady). 
Zachęcam do przygotowania i podzielenia się opinią w komentarzu :).

  • 2 gruszki
  • 1/3 szklanki płatków owsianych* (u mnie miks z płatkami komosy ryżowej)
  • ok. 1/2-3/4 szklanki wody (może być mleko roślinne)
  • dowolne dodatki (np. bakalie, kruszone ziarno kakaowca czy gorzka czekolada)
  1. Gruszki obierz. Jedną zmiksuj blenderem, drugą pokrój w kostkę. 
  2. Płatki owsiane ugotuj.
  3. Pod koniec gotowania dodaj zmiksowaną gruszkę i jeszcze przez chwilę podduś.
  4. Owsiankę wyłóż do miseczki, na wierzch ułóż pokrojoną w kostkę gruszkę i dowolne dodatki.

*dla osób z nietolerancjami - bezglutenowych

11 komentarzy:

  1. Pyszny pomysł na śniadanko :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję :). Na blogu pod etykietą "sniadanie" znajdziesz wiele innych pomysłów ;).

      Usuń
  2. Uwielbiam pomysł dodania zmiksowanej gruszki do owsianki! Dzięki temu wszelkie słodziki są zbędne, a sam smak owsianki uzelażniający <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Ostatnio eksperymentuje z dietą a ten przepis prosty i łatwy więc myślę , że szybko zawita w moim jadłospisie .Wygląda świetnie i tak pewnie też smakuje;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super podane! To musi być niebo w ustach :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam gruszki i owsiankę. To coś zdecydowanie dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. gabriela pawlik25.09.2019, 13:40

    super!

    OdpowiedzUsuń

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).