tag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post1047496809355205717..comments2024-03-26T09:40:16.503+01:00Comments on Szybkie gotowanie : Konkurs - PrimavikaSzybkie gotowaniehttp://www.blogger.com/profile/13677671916541216486noreply@blogger.comBlogger24125tag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-4732351304974945302016-11-21T23:50:43.257+01:002016-11-21T23:50:43.257+01:00Moja propozycja to pyszna sałatka z grilowanej cuk...Moja propozycja to pyszna sałatka z grilowanej cukinii i bakłażana, świeżego szpinaku z serem brie i orzechowym sosem.<br />Potrzebujemy:<br />1 cukinia<br />1/2 bakłażana<br />1 duży pomidor<br />100 g sera brie lub camembert<br />duża garść świeżego szpinaku<br />4 łyżki masła orzechowego BIO Masło orzechowe 100% orzechów firmy Primavika<br />200 g jogurtu naturalnego<br />2 łyżki oleju roślinnego<br />sól morska do smaku<br />kolorowy pieprz do smaku<br /><br />Cukinię i bakłażana umyć, pokroić w plastry i posolić. Na grillowej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju roślinnego i grillować plastry cukinii i bakłażana. Świeże liście szpinaku umyć i osuszyć. Pomidora umyć i pokroić w ósemki. Masło orzechowe wymieszać z jogurtem naturalnym, doprawiając do smaku solą morską i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem do smaku. W dużej misce bardzo delikatnie wymieszać wszystkie warzywa, dodać cząstki sera brie lub kawałki sera camembert i polać sosem orzechowym.<br /><br />Laura<br />a763@gazeta.plAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-25455268653870838622016-11-21T23:35:27.292+01:002016-11-21T23:35:27.292+01:00Z użyciem najpyszniejszego koncentratu pomidoroweg...Z użyciem najpyszniejszego koncentratu pomidorowego BIO Primavika przygotowałabym pyszną, rozgrzewającą zupę z jagnięciny i dyni. <br />Potrzebujemy:<br />1 kg jagnięciny z kością<br />0,5 kg dyni<br />1 cebula<br />2 szklanki bulionu drobiowego<br />2 szklanki wody<br />1 słoiczek 185 g koncentratu pomidorowego BIO Primavika <br />1 puszka cieciorki<br />duża szczypta pieprzu kajeńskiego<br />3 łyżki oliwy z oliwek<br />sól i świeżo zmielony pieprz do smaku<br />garść listków kolendry<br /><br />Obraną cebulę drobno pokroić, dynię obrać, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić cebulę i lekko przyrumienić. Do cebuli dodać jagnięcinę, obsmażyć. Wlać bulion i wodę, dodać koncentrat pomidorowy. Gotować na małym ogniu około 2 h, aż mięso będzie miękkie i zacznie się oddzielać od kości. Dodać osączoną cieciorkę, pokrojoną dynię i całość gotować około 25 minut, aż dynia zmięknie. Doprawić solą i pieprzem. Podawać gorącą z drobno posiekaną kolendrą.Aneta76https://www.blogger.com/profile/07917053780606263594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-61786060315931684522016-11-21T17:29:30.686+01:002016-11-21T17:29:30.686+01:00batonzo@o2.plbatonzo@o2.plAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/01270889789101338876noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-89871454455114323712016-11-21T17:29:15.041+01:002016-11-21T17:29:15.041+01:00Mnie pociągają steki wegetariańskie. Specjalnie to...Mnie pociągają steki wegetariańskie. Specjalnie to się nie wysilę, bo leniwa jestem, więc tylko ziemniaczki bym dodała ( najlepiej pieczone w piekarniku, bo o tej porze roku ogniska to raczej już rozpalać nie będę) i do tego buraczki, bo te kocham zawsze i wszędzie. Mam więc prawie tradycyjny, polski obiad, tylko mielony jest w innej wersji. Jakbym się uparła, to z cieciorki w sosie pomidorowym to i zupę bym ugotowała, więc brakuje mi tylko deseru. Od czego jednak jest masło orzechowe. Banan, gruszka, jabłko czy co tam pod ręką się znajdzie z masełkiem orzechowym lekko rozpuszczonym na parze czy na patelni. Mamy całość.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01270889789101338876noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-59945296792932995552016-11-21T17:03:24.117+01:002016-11-21T17:03:24.117+01:00Uwielbiam masło orzechowe Primavika. Używam go do ...Uwielbiam masło orzechowe Primavika. Używam go do słodkich wypieków, na kanapki oraz do dań wytrawnych. Mój ulubiony (autorski) przepis to makaron (wstążki ryżowe lub zwykłe spaghetti) z genialnym sosem orzechowym. Na sos składają się: 3 łyżki masła orzechowego Primavika, 1 łyżka miodu, 250g mleka kokosowego i 1 łyżka curry. Do tego kurczak, ulubione warzywa i chrupiące kiełki. Polecam! <br />tyskatyska88@gmail.com<br />FB: Justyna MorAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/18363250617384542582noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-5901082347080298352016-11-21T10:32:51.703+01:002016-11-21T10:32:51.703+01:00Jako, że kocham słodkości i jednocześnie staram si...Jako, że kocham słodkości i jednocześnie staram się aby były zdrowe - przygotowałabym mojej rodzinie tartę mocno orzechową, przypominającą w smaku snickersa. Na spód powędrują zmiksowane daktyle z mąką słonecznikową, następnie masa z gęstego mleczka kokosowego, masła orzechowego Primavika i dużej ilości siekanych orzechów, a na wierzch rozpuszczona ciemna czekolada. Wszystko wędruje do lodówki aby stężało, a później kroję przepyszne kawałki zdrowego "snickersa", bez żadnych utwardzonych tłuszczów czy syropu glukozowego. Pychota.<br />Pozdrawiam :) Magda<br />marysia818(@)wp.plMagdanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-22316235992246368602016-11-20T15:26:56.689+01:002016-11-20T15:26:56.689+01:00Uwielbiam buraki, ale nie lubię ich obierać/kroić,...Uwielbiam buraki, ale nie lubię ich obierać/kroić, gdyż często barwią dłonie... :) Dlatego mając słoiczek buraków, przygotowałabym z nich ciasteczka. Oprócz wspominanych buraków potrzebne mi będą: mąka jaglana, orzechy, słonecznik, siemię lniane i jakieś słodzidło. Ciacha są pyszne! A dla tych którzy mają jakieś wątpliwości… ciasteczka udekorowałabym masłem orzechowym – wtedy na 100% nikt się im nie oprze! :)<br /><br />GMAIL: katarzyna.lichosik@gmail.com<br />FB: Katarzyna Lichosik<br />IG: _kahaelKatarzyna Lichosiknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-89110660437354265622016-11-18T14:21:39.980+01:002016-11-18T14:21:39.980+01:00Mój mail mika3-17@o2.plMój mail mika3-17@o2.plMonika Jnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-58791279966095242502016-11-18T10:55:01.891+01:002016-11-18T10:55:01.891+01:00Mój wybór to FASOLA W SOSIE POMIDOROWYM PRIMAVIKA....Mój wybór to FASOLA W SOSIE POMIDOROWYM PRIMAVIKA. Najchętniej wykorzystałabym ją do przygotowania DOMOWEJ PIZZY. <br />Ciasto zamiast zwykłym sosem pomidorowym smaruję właśnie fasolą w sosie pomidorowym, do tego dodaję kawałki tuńczyka i różnokolorową paprykę. Całość posypuję tradycyjnie mozzarellą i odrobiną tartego parmezanu. Szybka, pożywna, zdrowa i pyszna pizza w oka mgnieniu. <br />Polecam i pozdrawiam<br />Małgosia Kamińska<br />FB Małgosia Kamińska maje@vp.pl<br />Małgosia K.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-59478530041057509252016-11-17T08:38:31.464+01:002016-11-17T08:38:31.464+01:00Sos z mixem orzechowym crunchy - do warzyw pokrojo...Sos z mixem orzechowym crunchy - do warzyw pokrojonych w słupki, spring rollsów czy nawet jako alternatywa dla tradycyjnego obiadowego kurczaka.<br /><br />2 łyżki sosu sojowego<br />2 łyżki oliwy lub innego neutralnego w smaku oleju <br />2 kopiaste łyżki mixu orzechowego crunchy<br />4 łyżki octu ryżowego<br />1-2 łyżki cukru trzcinowego<br />0,5-1 drobno pokrojona papryczka chilli <br />1 drobno pokrojony lub przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku<br />2-3 łyżki drobno posiekanych orzeszków ziemnych/nerkowca/migdałów<br /><br />Wszystkie składniki poza poszatkowanymi orzeszkami wymieszać - ręcznie bądź blenderem, a rzeczone orzeszki dodać i wmieszać przed podaniem.mniejszezlonoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-16471581602078278842016-11-16T21:05:00.475+01:002016-11-16T21:05:00.475+01:00Łasuch ze mnie wielki - na ciasteczka no i cukier...Łasuch ze mnie wielki - na ciasteczka no i cukierki. Przepisy wyszukuję więc i z Primaviki produkt kosztuję. Amerykańskie cookies, to ciasteczka moje ulubione, wysokiej jakości składniki są w nich łączone. Jest w tam multum kakao, w kostkach czekolady, co się schowało, są orzeszki fistaszkowe, bardzo pyszne no i zdrowe, z masła orzechowego, tylko i wyłącznie primavikowego <3 <br /><br />obserwuje na facebooku jako Sylwia StudzinskaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/12072357124508022594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-42491685925374455962016-11-16T20:39:22.486+01:002016-11-16T20:39:22.486+01:00Witam!
Z pewnością przygotowałabym soczystą pierś...Witam!<br /><br />Z pewnością przygotowałabym soczystą pierś z kurczaka w marynacie z Jack'a Daniels'a z SOSEM Z MASŁA ORZECHOWEGO, chilli, cynamonu, sosu sojowego, soku z cytryny i jogurtu naturalnego :) PYSZNE!!<br /><br />Natalia Jankowska (e-mail natalia.jankowska32@wp.pl)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-15785914702351063272016-11-16T19:53:52.023+01:002016-11-16T19:53:52.023+01:00Na święta planuję upiec dyniowy tofurnik, by przyb...Na święta planuję upiec dyniowy tofurnik, by przybliżyć rodzinie wegańskie smaki. Myślę, że masło orzechowe piernikowe idealnie sprawdziłoby się jako dodatek do spodu "sernika". Jestem pewna, że najbliżsi byliby zachwyceni takim połączeniem smaków.<br />Poza tym chciałabym upiec zdrowsza wersję kruchych ciasteczek z ziarnami zbóż, które namiętnie kupuję w sklepiku szkolnym. Do masy dodałabym masło z nerkowców smażone. Dlaczego akurat z tych orzechów? Ponieważ nerkowce to moja ulubiona przekąska!<br />Pozdrawiam, Michalina :)<br />michalina_kramarz@wp.plAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-35094484262027434962016-11-16T17:07:16.719+01:002016-11-16T17:07:16.719+01:00Wczoraj piekłam rogaliki. Nadzieniem miało być mas...Wczoraj piekłam rogaliki. Nadzieniem miało być masło migdałowe własnej roboty jednak nie do końca mi wyszło ponieważ zapomniałam je podprażyć. Wyglądały pięknie i były smaczne jednak bardzo chętnie wybrałabym masło orzechowe lub migdałowe firmy Primavika, aby dać moim drożdżowym rogalom drugą szansę i mogły być idealne. Serdecznie zapraszam na mój instagram @a_sad07.<br />P.S. Widziałam, że zdjęcie mojego wypieku przypadło Pani do gustu :-)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02044827561693842418noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-55733571289581914862016-11-16T16:37:45.000+01:002016-11-16T16:37:45.000+01:00Mając upieczony pyszny chleb na zakwasie, najchętn...Mając upieczony pyszny chleb na zakwasie, najchętniej posmarowałabym go hummusem od Primavka i z kubkiem herbaty z cytryną, sokiem malinowym i miodem spałaszowałabym na kolację. Te 2 rzeczy wystarczą, doskonale do siebie pasują i się uzupełniają, nic dodać nic ująć bez zbędnego kombinowania, pychotka:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04379691794654024390noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-53499379194042801452016-11-16T15:17:31.188+01:002016-11-16T15:17:31.188+01:00Uwielbiam Primavikową soję w sosie pomidorowym. Cu...Uwielbiam Primavikową soję w sosie pomidorowym. Cudownie nadaje smak mojej zupie ala meksykańskiej, do której dodaję kurczaka, kukurydzę i czerwona fasolę. Do tego dodaję primavikowy ketchup – pikantny sos pomidorowy. Pyychaa! <br />aanaa@o2.plAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/13936163390178933178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-31996644891514119652016-11-16T15:06:09.947+01:002016-11-16T15:06:09.947+01:00 Z Primaviką znamy się od dawna, to jeden z ulubi... Z Primaviką znamy się od dawna, to jeden z ulubionych partnerów w mojej szalonej kuchni. Na BIO produktach, potrafię czynić prawdziwe cuda w swoim kuchennym zaciszu. Od lekkich, pożywnych omletów po wyszukane dania kuchni azjatyckiej.<br /><br /> Chciałabym zasmakować nowego orzechowego masła piernikowego, przygotowałabym z niego aromatyczne ciasteczka-pierniczki będące cudowną ozdobą wigilijnego stołu. A gdyby tak dodać go do tradycyjnej kutii...? Wszystko to kwestia własnej inwencji. :) <br /><br />Mój E-mail: e.popinska@wp.pl <br /><br />Pozdrawiam, Ewelina :) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-1820942140496400902016-11-16T13:59:30.234+01:002016-11-16T13:59:30.234+01:00Moim ulubionym produktem jest masło orzechowe Prim...Moim ulubionym produktem jest masło orzechowe Primavka. Mogę jeść je pod każdą postacią,łyżeczką ze słoika,z bułeczką,w naleśnikach czy w ciasteczkach.Jednak poezją jest pierś z kurczaka w marynacie z masła orzechowego,miodu,cytryny oraz odrobiną sosu sojowego a następnie upieczonego w folii.Pyszny,soczysty,aromatyczny z przebijającą się nutą orzechową.A na deser ciastka nadziewane masłem orzechowym.Energia i dobry humor zapewniony.Monika Jnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-43187585575430012712016-11-16T13:45:23.411+01:002016-11-16T13:45:23.411+01:00Wybieram BIO Masło orzechowe 100% orzechów! Co z n...Wybieram BIO Masło orzechowe 100% orzechów! Co z niego przyrządzę? Omlet na słodko:<br />Składniki:<br />-Dwa jajka, miarka odżywki białkowej o smaku brownie, pół łyżki mąki kokosowej, proszek do pieczenia + cynamon. Wszystko mieszamy i smażymy na patelni. Gdy omlet jest gotowy smarujemy BIO masłem orzechowym 100% orzechów! <3 Prosto, szybko i przede wszystkim smacznie :) Pozdrawiam, Karolina Kurdziel. Adres email: kariczka9393@interia.plKarolinahttps://www.facebook.com/Kariczkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-5499349851829974632016-11-16T13:36:22.271+01:002016-11-16T13:36:22.271+01:00Masło orzechowe active 100% używam do porannej ows...Masło orzechowe active 100% używam do porannej owsianki, jako nadzienie naleśników, na omleta albo do zajadania prosto ze słoika :) <br />Teraz planuję z jego udziałem upiec ciasteczka- mięciutkie, mocno orzechowe, korzenne, z bakaliami. Aż mi ślinka cieknie na samą myśl :)<br />Obserwuję Cię na fb jako Ryszarda Kurzawa<br />rysiak24@wp.pl Rysiahttps://www.blogger.com/profile/03954920234134709701noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-72271759057773048862016-11-16T13:35:17.540+01:002016-11-16T13:35:17.540+01:00Najchętniej bym przygotowała prosty omlet bananowy...Najchętniej bym przygotowała prosty omlet bananowy z dodatkiem masła orzechowego primavika, do tego kawka i mamy idealne śniadanie! Pozdrawiam serdecznie, uwielbiam twojego bloga!<br />Agata Gancarz (https://www.facebook.com/agata.gancarz87 , apszoniak@gmail.com) Agata Gancarzhttps://www.facebook.com/agata.gancarz87noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-72022444518585448312016-11-16T13:28:49.412+01:002016-11-16T13:28:49.412+01:00Uwielbiam hummus! Do tego z Primaviki upiekłabym k...Uwielbiam hummus! Do tego z Primaviki upiekłabym kruche słone ciasteczka z dodatkiem czosnku niedźwiedziego. po upieczeniu posmarowalabym ciastka hummusem, do tego pokrojona w kostke czerwona papryka, swiezy zielony ogorek, na wierzch odrobina oliwy i pokruszony kolorowy pieprz. I mozna zajadac:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07279249549762045319noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-20744445733565029322016-11-16T12:56:13.503+01:002016-11-16T12:56:13.503+01:00Wybrałabym Tahini naturalne i przygotowałabym z je...Wybrałabym Tahini naturalne i przygotowałabym z jego użyciem przepyszny hummus sezonowy z burakiem, który swoim pięknym różowym kolorem rozproszyłby wszystkie jesienne smuteczki. <br /><br />email: twobrokesistersxo@gmail.com<br />Instagram: @twobrokesistersblog<br /><br />Pozdrawiam, <br />ClaudiaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/03376886687661364352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-79469326665067280612016-11-16T12:54:08.947+01:002016-11-16T12:54:08.947+01:00Ja z największą chęcią użyłabym Ketchupu - Łagodn...Ja z największą chęcią użyłabym Ketchupu - Łagodny sos pomidorowy bio do przygotowania wegetariańskiego "spaghetti" :)Kasia Dyjaknoreply@blogger.com