tag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post604047811082152863..comments2024-03-26T09:40:16.503+01:00Comments on Szybkie gotowanie : "Dania bez pszenicy w 30 minut (lub mniej)" W. Davis - recenzja książkiSzybkie gotowaniehttp://www.blogger.com/profile/13677671916541216486noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-6699463346504882022015-05-17T11:30:56.142+02:002015-05-17T11:30:56.142+02:00Pytanie gdzie nasi rolnicy zaopatrują się w kukury...Pytanie gdzie nasi rolnicy zaopatrują się w kukurydzę? <br />Nie sprawdzałam tego tematu, ale kupując np. skrobię kukurydzianą, trzeba sprawdzić kraj pochodzenia i jakie są tam dozwolone uprawy.<br />Prezydent podpisał ustawę o GMO - nie wiadomo jakie w przyszłości mogą być tego skutki, czy zwierzęta nie będą czasem karmione takimi paszami, a my będziemy spożywać ich mięso...Szybkie gotowaniehttps://www.blogger.com/profile/13677671916541216486noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-24168324040169448012015-05-17T02:15:35.421+02:002015-05-17T02:15:35.421+02:00To co Davis pisze tzn ze je sie teraz pszenice i k...To co Davis pisze tzn ze je sie teraz pszenice i kukurydze modyfikowana i to powoduje "hidden inflammation" - to dotyczy USA. W Europie nie ma tego problem (absolutnie nie na taka skale). To samo dotyczy mleka/masla/miesa z bydla karmionego ta wlasnie kukurydza. To prawda, ale w USA, a nie w EuropieAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-64512186099566176532015-04-20T17:56:17.163+02:002015-04-20T17:56:17.163+02:00Nie wiem jak mąka ryżowa, ale co do kukurydzianej,...Nie wiem jak mąka ryżowa, ale co do kukurydzianej, ziemniaczanej i z tapioki to stawiam, że Davisowi nie pasuje to, że są wysokoskrobiowe. Wszak mąka ziemniaczana=skrobia ziemniaczana, takoż i mąka z tapioki. Wprawdzie mąka kukurydziana a skrobia kukurydziana to już niekoniecznie to samo, ale to samo źródło, czyli w mące pewnie też jest dużo skrobi. I podejrzewam, to już na zasadzie analogii, że z ryżową może być to samo. No ale dla pewności można by sprawdzić IG wszystkich tych mąk. Stawiam, że zawsze będzie wysoki.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-38602506036789082572015-04-19T20:22:08.960+02:002015-04-19T20:22:08.960+02:00Osobiście uwielbiam eksperymenty z różnymi "m...Osobiście uwielbiam eksperymenty z różnymi "mąkami" z kaszy i ciastami ze strączków.<br />Niestety pokolenie naszych rodziców jest mało reformowalne, choć na szczęście są wyjątki (pozdrawiam moją Mamę ;)). Kolejne pokolenia są lepiej uświadomione, mają dostęp do internetu i wiadomości na temat zdrowszego odżywiania, więc jest szansa, że będą zdrowsze ;).Szybkie gotowaniehttps://www.blogger.com/profile/13677671916541216486noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-7918098771898141002015-04-19T19:10:53.435+02:002015-04-19T19:10:53.435+02:00Starsi ludzie nie widzą możliwości upiec coś zwłas...Starsi ludzie nie widzą możliwości upiec coś zwłaszcza ciacho bez mąki, wiem to po mojej mamie. Ja natomiast bardzo chętnie zastępuję mąkę warzywami..fasola, ziemniaki, marchewka, cukinia...lub tak jak w Twojej książce...kokos, mielone ziarna lub orzechy. Pozdrawiam :)Dieta moja pasja.http://dietamojapasja.blogspot.com/noreply@blogger.com