Dziś mały eksperyment. Miałam ochotę na pieczone jabłka, ale zamiast w piekarniku postanowiłam je zrobić w mikrofalówce i... okazało się, że smakują podobnie:). Idealne np. na II śniadanie do pracy lub gdy zachce się nam czegoś słodkiego.
1 jabłko
1 łyżka suszonej żurawiny
kilka rodzynek
1 łyżeczka dowolnego dżemu
1/2 łyżeczki cukru brązowego
Jabłko odkroić z góry od strony ogonka, wydrążyć dosyć mocno gniazdo nasienne (uważać aby nie przebić jabłka z drugiej strony). Włożyć suszone owoce, dżem i posypać cukrem. Przykryć odkrojoną częścią jabłka. Włożyć do mikrofalówki (800W) na 8-10 min. (w zależności od wielkości jabłka).
** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).
** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).
Pieczone jabłka kojarzą mi się z babciną kuchnią :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za dodanie przepisu do akcji :)
Pozdrawiam :)