W misce wymieszać wszystkie składniki. Na rozgrzaną patelnię z
odrobiną
rozprowadzonego oleju wylać cienką warstwę
ciasta. Smażyć do
zarumienienia się obu stron. Podawać koniecznie z dżemem lub owocami.
W przepisie jest m.in. manna, mąka, miód. Natomiast przyrządzamy z płatków, proszku do pieczenia... Trochę dziwne eksperymentowanie na... czytelnikach. Szkoda, bo omlet ciekawie się zapowiadał. Pozostałe przepisy, które przeglądałam - ciekawe. Niektóre, zwłaszcza te dietetyczne, wypróbuję. Helena
Już poprawione. Dziękuję bardzo za info:) A błąd się wkradł, ponieważ podstawowa wersja moich omletów to płatki owsiane i ułatwiłam sobie pisanie przepisu kopiując ostatni wpis;). Pozdrawiam.
Właśnie go skonsumowałam. Jest dobry. Kasza manna nadaje ciekawy walor czuciowy w trakcie jedzenia. Ale miałam problem z odwróceniem, więc się trochę przypalił. Pozdrawiam.
** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).
** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).
oo, taki omlet z manny musi być pyszny :)
OdpowiedzUsuńjest pyszny:)
UsuńMniam!
OdpowiedzUsuńTen omlet smakowicie wygląda!
OdpowiedzUsuńW przepisie jest m.in. manna, mąka, miód. Natomiast przyrządzamy z płatków, proszku do pieczenia... Trochę dziwne eksperymentowanie na... czytelnikach. Szkoda, bo omlet ciekawie się zapowiadał. Pozostałe przepisy, które przeglądałam - ciekawe. Niektóre, zwłaszcza te dietetyczne, wypróbuję. Helena
OdpowiedzUsuńJuż poprawione. Dziękuję bardzo za info:) A błąd się wkradł, ponieważ podstawowa wersja moich omletów to płatki owsiane i ułatwiłam sobie pisanie przepisu kopiując ostatni wpis;). Pozdrawiam.
UsuńA manna to dodajemy na surowo , czy ugotowana ? Dorcia
OdpowiedzUsuńDodajemy surową.
UsuńWłaśnie go skonsumowałam. Jest dobry. Kasza manna nadaje ciekawy walor czuciowy w trakcie jedzenia. Ale miałam problem z odwróceniem, więc się trochę przypalił. Pozdrawiam.
Usuń