Fantastyczny pomysł, ja go nieco podrasowałam i do zmielonej kaszy jaglanej dodałam na 2 szklanki kaszy 3 jajka, nieco mleka, nieco wody, szczyptę kurkumy, imbiru i cynamonu i po wymieszaniu na gładko smażyłam na oleju kokosowym. Podałam z konfiturą z pomarańczy :-) .Pozdrawiam
Cieszę się, że przepis był inspiracją dla Ciebie:) Popieram eksperymenty w kuchni, a dodatek przypraw na pewno zmienił na plus smak placuszków. Pozdrawiam:)
a ja dodałam zamiast cukru miód...i to był błąd :D ciasto mi się rozwaliło i suma sumarum musiałam je porządnie zagęścić mąka :D ostatecznie ciasto uratowane i wyszły ok :D
** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).
** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).
ale pyszności, wyglądają genialnie ;)
OdpowiedzUsuńdziękuję:)
Usuńświetny pomysł, z pewnością wypróbuję.
OdpowiedzUsuńsuper, daj znać czy smakowały:)
UsuńSuper, muszę zakupić w końcu kaszę jaglaną :)
OdpowiedzUsuńpolecam, jest bardzo zdrowa:)
Usuńjaglanka w wersji placuszków? to mi się podoba :) pysznie brzmi! pysznie wygląda!
OdpowiedzUsuńNie robiłam takich placuszków, koniecznie muszę spróbować:)
OdpowiedzUsuńsuper pomysł na pyszne i zdrowe placuszki ;)
OdpowiedzUsuńFantastyczny pomysł, ja go nieco podrasowałam i do zmielonej kaszy jaglanej dodałam na 2 szklanki kaszy 3 jajka, nieco mleka, nieco wody, szczyptę kurkumy, imbiru i cynamonu i po wymieszaniu na gładko smażyłam na oleju kokosowym. Podałam z konfiturą z pomarańczy :-) .Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńCieszę się, że przepis był inspiracją dla Ciebie:) Popieram eksperymenty w kuchni, a dodatek przypraw na pewno zmienił na plus smak placuszków. Pozdrawiam:)
UsuńZrobiłam je wczoraj i wyszły rewelacyjne! Ciekawa jestem czy na słono też by smakowały ??? Trzeba to sprawdzić :) Zocha :)
OdpowiedzUsuńMyślę, że jak najbardziej. Specjalnie dla Ciebie spróbuję wymyślić wersję na słono ;)
UsuńA czekolada idzie też do środka, czy tylko posypana na wierzch? :)
OdpowiedzUsuńCzekoladę dodajemy do placuszków, a przed podaniem można jeszcze posypać startą czekoladą.
Usuńa ja dodałam zamiast cukru miód...i to był błąd :D ciasto mi się rozwaliło i suma sumarum musiałam je porządnie zagęścić mąka :D ostatecznie ciasto uratowane i wyszły ok :D
OdpowiedzUsuńKażdy dodatkowy płyn w przepisie, trzeba zawsze zrównoważyć jakimś zagęstnikiem, np. mąką :). Ale dobrze, że placuszki ostatecznie wyszły ok. :)
Usuń