7 sierpnia 2013

Sorbet wiśniowy bez mleka, jajek i cukru

Sorbet wiśniowy bez mleka i cukru
Ekspresowe lody, zdecydowanie mniej kaloryczne od tradycyjnych i na dodatek gotowe do spożycia od razu po przygotowaniu. Jak dla mnie genialne połączenie. Wiem, że zrobię je ponownie...
Lody są idealne dla osób uczulonych na mleko i jajka.

  • 2 mrożone banany
  • 3/4 szkl. mrożonych wiśni
  • opcjonalnie odrobinę stewii lub ksylitolu (w przypadku bardzo kwaśnych wiśni)

Owoce wrzucić do blendera kielichowego i zmiksować (jeśli blender nie radzi sobie, można dolać odrobinę wody). 

Podawać od razu po przygotowaniu.












 

4 komentarze:

  1. Wspaniały sorbecik, a kolor jest po prostu obłędny:-)))

    OdpowiedzUsuń
  2. super, lekkie i mało kaloryczn elodziki:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo dobry pomysł! rewelacja, taki jakby sorbecik:), kradnę przepis do wypróbowania!
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).