Szybka w przygotowaniu i smaczna pasta na kanapki. Zachęcam do przygotowania.
Składniki mam zawsze w domu, więc jak tylko mam ochotę na tę pastę - kilka minut i gotowa :).
Składniki mam zawsze w domu, więc jak tylko mam ochotę na tę pastę - kilka minut i gotowa :).
- 1/2 szklanki słonecznika łuskanego
- 4 suszone pomidory z zalewy
- 1-2 łyżeczki oleju z zalewy po pomidorach
- sól i pieprz do smaku
- Słonecznik uprażyć na suchej patelni.
- Lekko wystudzić i wsypać do miksera lub blendera.
- Dodać pomidory, pieprz oraz olej i zmiksować.
- Na koniec spróbować i ewentualnie jeszcze przyprawić solą.
- Przechowywać w słoiku w lodówce.
Najlepiej oczywiście smakuje z domowym chlebem razowym ;) (na zdjęciu z chlebem z mieszanki "Magnat słonecznikowy z dynią" ze sklepu chlebnazdrowie.pl).
ciekawy pomysł z taką pastą:)
OdpowiedzUsuńAle fajna :)Zapisuję do wykonania :)
OdpowiedzUsuńSuper :) Daj znać czy smakowała.
UsuńPasta słonecznikowa :) Bardzo zdrowo :)
OdpowiedzUsuńciekawie brzmi aż muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńświetna! na pewno zrobię:)
OdpowiedzUsuńZrobię swoją wersje takiej pasty, dzięki !
OdpowiedzUsuńprzepyszna! ja dodałam do swojej ząbek czosnku i trochę suszonego majeranku, a że wyszła dosyć zwarta, to jeszcze kilka kropel soku z cytryny i wody.
OdpowiedzUsuńDziękuję za komentarz :) Cieszę się bardzo, że pasta smakowała. Spróbuję następnym razem Twoją wersję z czosnkiem i majerankiem ;).
Usuń