Ekspresowy i sycący koktajl, który możemy przygotować na śniadanie, zamiast tradycyjnej owsianki. Latem najlepiej podawać schłodzony lub z dodatkiem kostek lodu.
ok. 1/3 szklanki płatków owsianych górskich
1 płaska łyżeczka otrąb owsianych
1 mocno dojrzały banan
duża garść truskawek
1-1,5 szklanki mleka migdałowego (wody lub 100% soku jabłkowego)
Płatki owsiane górskie oraz otręby wrzuć do blendera, zalej zimną wodą i zostaw na noc (płatków błyskawicznych, nie trzeba namaczać).
Rano dolej wodę (w upalny dzień z dodatkiem 2 kostek lodu).
Dodaj truskawki, banana i zmiksuj.
Koktajl można dosłodzić według uznania, a gdy jest za gęsty, dolać trochę wody.
** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).
** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).
uwielbiam wszelkie koktajle:) trzeba teraz korzystać z owoców i najeść się na zapas;)
OdpowiedzUsuń