- 200 g śmietany kremówki 36 lub 30%
- 200 g mascarpone
- 1 opakowanie biszkoptów okrągłych (200-250g)
- 1 szklanka soku pomarańczowego 100 %
- 2 łyżki proszku z galaretki pomarańczowej
- 2-3 łyżki cukru pudru
- Śmietankę ubij mikserem. Jak będzie już lekko sztywna, dodawaj po małej porcji cukru pudru i proszku z galaretki i dalej ubijaj.
- Dodaj mascarpone i delikatnie wymieszaj.
- Do szklaneczek układaj na zmianę warstwami biszkopty (namoczone w soku pomarańczowym) oraz masę.
- Wierzch posyp pokruszonymi biszkoptami.
- Jeśli biszkopty są mocnej namoczone, deser można jeść od razu. W przeciwnym razie - przykryj folią i wstaw na kilka godzin do lodówki.
Bądź na bieżąco, dołącz do obserwujących:
Pycha , kocham tiramisu, ale takiego jeszcze nie jadłam :-)
OdpowiedzUsuńJa też, a zrobiłam go specjalnie dla synka, który nie lubi smaku kawy.
UsuńFajny przepis , wykorzystam ,zrobię deser dla swoich wnuków.
OdpowiedzUsuńSuper babcia, że robi takie smakołyki wnukom :).
Usuń