tag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post3827592192838819720..comments2024-03-26T09:40:16.503+01:00Comments on Szybkie gotowanie : Chleb gryczano - żytni na zakwasieSzybkie gotowaniehttp://www.blogger.com/profile/13677671916541216486noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-79062640180141792482020-06-07T22:35:31.006+02:002020-06-07T22:35:31.006+02:00Bardzo mi miło :) Cieszę się, że zasmakował :). A ...Bardzo mi miło :) Cieszę się, że zasmakował :). A gdyby i ten się znudził, to pod etykietą "pieczywo" znajduje się wiele różnych przepisów na chleb. Pozdrawiam.Szybkie gotowaniehttps://www.blogger.com/profile/13677671916541216486noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-82628535285676772632020-06-05T08:22:42.829+02:002020-06-05T08:22:42.829+02:00Pyszny chlebek! Zwykle piekłam chleby żytnie i ork...Pyszny chlebek! Zwykle piekłam chleby żytnie i orkiszowe, ale już trochę mi się znudziły. Ten chleb gryczany jest świetnym urozmaiceniem. Trafia na listę moich ulubionych 😊Aghttps://www.blogger.com/profile/04589946755457134250noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-47059872738642270902018-01-16T21:36:16.167+01:002018-01-16T21:36:16.167+01:00Zbyszku,cieszę się,że skorzystałeś z przepisu i je...Zbyszku,cieszę się,że skorzystałeś z przepisu i jesteś zadowolony z efektu końcowego :). Dziękuję bardzo za zdjęcie. Zamieszczę je na IG i FB. <br />Pozdrawiam :)Szybkie gotowaniehttps://www.blogger.com/profile/13677671916541216486noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-45990183990497015722018-01-16T19:50:41.223+01:002018-01-16T19:50:41.223+01:00Witam. Chciałem podziękować za przepis na ten pięk...Witam. Chciałem podziękować za przepis na ten piękny chleb, dodam tylko że mój chleb wyrósł w 5 godzin. Zmieniłem tylko ziarenka w chlebie, dodałem słonecznik i płatki orkiszowe. Pozdrawiam Zbyszek p/s zdjęcie wysłałem na E-mailaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/14646064323420661861noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-68126604486652887442016-01-10T18:36:06.183+01:002016-01-10T18:36:06.183+01:00Jeśli masz silny, stary zakwas, to wystarczą 3-4 p...Jeśli masz silny, stary zakwas, to wystarczą 3-4 pełne łyżki. Jeśli zakwas niedawno zrobiłaś i piekłaś na nim chleb dopiero kilka razy, trzeba dodać więcej zakwasu. Szybkie gotowaniehttps://www.blogger.com/profile/13677671916541216486noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-81138110961807392132016-01-10T18:04:42.272+01:002016-01-10T18:04:42.272+01:00Mam pytanie, do tej pory piekłam chleb, do którego...Mam pytanie, do tej pory piekłam chleb, do którego dodawałam 1/3 zakwasu, na ilość mąki, czyli 1-kub.mąki żytniej razowej i 2 inne. plus 1 kubek zakwasu. Czy te 3-4 łyżki zakwasu są wystarczające na ilość mąki w przepisie? Pozdrawiam!katjahttps://www.blogger.com/profile/02038334768466970793noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-83911022490859682872014-12-19T18:15:47.547+01:002014-12-19T18:15:47.547+01:00Bardzo dziękuję za tak szybką odpowiedź i pozdrawi...Bardzo dziękuję za tak szybką odpowiedź i pozdrawiam!<br />KomaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-56862086501726451452014-12-19T17:35:44.892+01:002014-12-19T17:35:44.892+01:00Zakwas nie może być zimny. A po ogrzaniu:
-albo g...Zakwas nie może być zimny. A po ogrzaniu:<br />-albo go dokarmiamy i czekamy aż lekko podrośnie, wtedy dodajemy do ciasta, mieszamy, dodajemy płatki i ziarna i ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na kilka godzin <br />-albo dodajemy go do wszystkich składników ciasta i odstawiamy ciasto aż lekko wyrośnie, po czym zabieramy część ciasta do słoika, a do pozostałego ciasta dodajemy płatki i ziarnaSzybkie gotowaniehttps://www.blogger.com/profile/13677671916541216486noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-28983256642572948302014-12-19T15:08:20.988+01:002014-12-19T15:08:20.988+01:00Fajny przepis, mam jedno pytanie: zakwas ma być ak...Fajny przepis, mam jedno pytanie: zakwas ma być aktywny (np 12 h po dokarmieniu), czy po prostu wyjęty z lodówki i w temperaturze pokojowej (czyli głodny, przed dokarmieniem)?<br />Pozdrawiam<br />KomaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-9856759781786996452014-09-04T11:43:11.712+02:002014-09-04T11:43:11.712+02:00Ciasto przed pieczeniem powinno być rzeczywiście o...Ciasto przed pieczeniem powinno być rzeczywiście odrobinę rzadsze od typowych ciast chlebowych, ale na pewno nie lejące; jest raczej gęste. Proszę dosypać trochę więcej mąki.Szybkie gotowaniehttps://www.blogger.com/profile/13677671916541216486noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-11010405637227434852014-09-04T11:31:22.068+02:002014-09-04T11:31:22.068+02:00Witam
Mam pytanie czy to ciasto powinno być lejące...Witam<br />Mam pytanie czy to ciasto powinno być lejące, bo mi takie wyszło?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-28368253405637935422014-01-02T00:02:37.024+01:002014-01-02T00:02:37.024+01:00Angeliko, bardzo mnie cieszy, że Ci smakował :) Po...Angeliko, bardzo mnie cieszy, że Ci smakował :) Pozdrawiam:)Szybkie gotowaniehttps://www.blogger.com/profile/13677671916541216486noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-73468598593334258552014-01-01T10:22:31.290+01:002014-01-01T10:22:31.290+01:00Jest fantastyczny! Pyszny, ciężki,nie jest suchy i...Jest fantastyczny! Pyszny, ciężki,nie jest suchy i mega zdtowy. Taki jak uwielbiam. Angelikanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-53583785699428763382013-12-31T16:50:14.275+01:002013-12-31T16:50:14.275+01:00Super. Czekam w takim razie na zdjęcie pierwszego ...Super. Czekam w takim razie na zdjęcie pierwszego chleba :)Szybkie gotowaniehttps://www.blogger.com/profile/13677671916541216486noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-64911187263167584022013-12-31T15:59:04.565+01:002013-12-31T15:59:04.565+01:00No i przekonałaś mnie ;) Będę piekła chleb ;)No i przekonałaś mnie ;) Będę piekła chleb ;)Kruszynkahttps://www.blogger.com/profile/15659134035664969132noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-783030675553883672.post-58628117851882160482013-12-29T16:24:12.299+01:002013-12-29T16:24:12.299+01:00uwielbiam taki chleb!uwielbiam taki chleb!Juliahttps://www.blogger.com/profile/14761639699637679807noreply@blogger.com