Ziemniaki obrać, zetrzeć robotem na grubych oczkach i odcisnąć z nich płyn. Dodać cebulę posiekaną w kostkę (u mnie robotem), jajko, przyprawy, zagęścić mąką. Wymieszać. Smażyć na oleju na złoty kolor (lub wyłożyć na papier do pieczenia i zapiec w piekarniku). Podawać wedle upodobań: z solą, sosem, gulaszem, surówką lub na słodko z cukrem (wtedy do masy dać mniej soli i cebuli).
** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).
** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).
** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).