1 czerwca 2014

Sałatka z kapusty pekińskiej i sera feta

Sałatka z kapusty pekińskiej i sera feta
Szybka sałatka idealna na grilla lub imprezę. Dodatek oleju smakowego bardzo dobrze współgra z pozostałymi składnikami.

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1 mały świeży ogórek
  • 5 rzodkiewek 
  • 150-200 g sera feta
  • garść prażonych nasion słonecznika 
  • 3 łyżki oleju tłoczonego na zimno (u mnie olej z awokado z dodatkiem limonki BadaPak)
  • zioła prowansalskie
  • przyprawa do sałatek

Kapustę pokroić w paski, ogórek obrać i pokroić w kostkę, rzodkiewkę pokroić w paski. 
Pokrojone warzywa wrzucić do miski, polać olejem, przyprawić i wymieszać. 
Na wierzch wyłożyć pokrojony w kostkę ser feta i posypać słonecznikiem.




6 komentarzy:

  1. Smaczna i prosta. Właśnie teraz są najsmaczniejsze rzodkiewki.

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha! Bardzo proste, smakowalo calej rodzince! Dzieki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ojej ale pyszności :)
    Tak spytam, kiedy można się spodziewać wyników konkursu? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak jak podałam w poście konkursowym, wyniki zostaną podane w ciągu 2 dni (po konsultacji ze sponsorem konkursu) :).

      Usuń
  4. Sałatka jest świetna, wypróbowana w upalny dzień- szczególnie dobre połączenie z prażonym słonecznikiem. Niestety dzieciaki jej nie doceniły. Mam nadzieję, że z czasem się przekonają.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za komentarz :). Moje dziecko nie chce jadać w ogóle surowych warzyw, no może poza zielonym ogórkiem ;)

      Usuń

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).