- 1/2 kapusty pekińskiej
- 1 mały świeży ogórek
- 5 rzodkiewek
- 150-200 g sera feta
- garść prażonych nasion słonecznika
- 3 łyżki oleju tłoczonego na zimno (u mnie olej z awokado z dodatkiem limonki BadaPak)
- zioła prowansalskie
- przyprawa do sałatek
Kapustę pokroić w paski, ogórek obrać i pokroić w kostkę, rzodkiewkę pokroić w paski.
Pokrojone warzywa wrzucić do miski, polać olejem, przyprawić i wymieszać.
Na wierzch wyłożyć pokrojony w kostkę ser feta i posypać słonecznikiem.
Smaczna i prosta. Właśnie teraz są najsmaczniejsze rzodkiewki.
OdpowiedzUsuńPycha! Bardzo proste, smakowalo calej rodzince! Dzieki :)
OdpowiedzUsuńOjej ale pyszności :)
OdpowiedzUsuńTak spytam, kiedy można się spodziewać wyników konkursu? :)
Tak jak podałam w poście konkursowym, wyniki zostaną podane w ciągu 2 dni (po konsultacji ze sponsorem konkursu) :).
UsuńSałatka jest świetna, wypróbowana w upalny dzień- szczególnie dobre połączenie z prażonym słonecznikiem. Niestety dzieciaki jej nie doceniły. Mam nadzieję, że z czasem się przekonają.
OdpowiedzUsuńDziękuję za komentarz :). Moje dziecko nie chce jadać w ogóle surowych warzyw, no może poza zielonym ogórkiem ;)
Usuń