Uwielbiam czekoladę z dodatkami.
W ciągu kilku minut możemy przygotować pyszną czekoladę według własnych upodobań.
Używamy dowolnej bazy czekoladowej i dodajemy ulubione bakalie.
Taką czekoladę można zapakować w przezroczyste opakowanie i podarować komuś w prezencie. Pomysł podpatrzony w książce "Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy".
▼
28 listopada 2014
14 listopada 2014
Ekspresowa domowa wędlina drobiowa z suszonymi pomidorami
Robi się ją bardzo szybko. Za każdym razem może smakować inaczej.
11 listopada 2014
Pyszny sorbet owocowy w kilka minut
9 listopada 2014
"Weganizm" K. Freston - recenzja książki
"Weganizm - schudnij, uzdrów ciało, zmień świat" Kathy Freston to pozycja, dzięki której może zmienić się nasz sposób patrzenia na jedzenie.
"Weganizm jest formą odżywiania, która odrzuca wszelkie produkty pochodzenia zwierzęcego – łącznie z nabiałem i jajkami.
Kathy Freston jest autorką wielu bestsellerów New York Timesa, skupiającą się na zdrowym życiu i świadomym odżywianiu. W swoich publikacjach zachęca do stworzenia bardziej pokojowego i przyjaznego świata wokół siebie. W tej książce przekazuje wyjątkowe informacje o jedzeniu, zdrowiu i środowisku."
"Weganizm jest formą odżywiania, która odrzuca wszelkie produkty pochodzenia zwierzęcego – łącznie z nabiałem i jajkami.
Kathy Freston jest autorką wielu bestsellerów New York Timesa, skupiającą się na zdrowym życiu i świadomym odżywianiu. W swoich publikacjach zachęca do stworzenia bardziej pokojowego i przyjaznego świata wokół siebie. W tej książce przekazuje wyjątkowe informacje o jedzeniu, zdrowiu i środowisku."
5 listopada 2014
Koktajl czekoladowy z kaszą gryczaną
Trzeba tylko mieć dobry blender, żeby zmielić składniki na aksamitny koktajl (mój poprzedni koktajl z migdałami i truskawkami nie był dokładnie zmiksowany, ale teraz nie mam już takiego problemu).