Dzięki uczestnictwu w konkursie Akademii Smaku "Kasza na zdrowie" i zgłoszonemu przeze mnie przepisowi, zakwalifikowałam się do udziału w warsztatach kulinarnych. Tematem przewodnim warsztatów była oczywiście kasza.
Kocham kaszę pod każdą postacią, dlatego wygrana w konkursie i udział w warsztatach bardzo mnie ucieszyły.
Spotkanie odbyło się 21 marca br. w Centrum Domowych Inspiracji w Warszawie.
Zostaliśmy podzieleni na dwa 10-osobowe zespoły. Nasz, pod kierownictwem Tomasza Jakubiaka,
oraz drugi - Piotra Ogińskiego.
Podczas wykonywania potraw, była także okazja do rozmowy z Katarzyną Glinką.
Wraz z koleżanką Angeliną, wybrałyśmy coś słodkiego do przygotowania: Jagodowo-rozmarynową kaszę jaglaną zapiekaną pod kruszonką.
Pozostałe przepisy, które powstały na warsztatach to:
Gołąbki z kaszą gryczaną boczkiem i suszonymi pomidorami
Kaszi, polskie sushi
Pomidorowa sałatka z kaszy bulgur
Kasza pęczak z warzywami i kurczak w sezamie
Pulpety z kaszą jaglaną i marchewką w sosie kokosowym
Pikantna sałatka z kaszą gryczaną oraz Sałatka z pieczonymi burakami kasza bulgur oraz camembert
Pierogi z kaszą gryczaną
Sypana szarlotka na ciepło z lodami i sosem czekoladowym (zdjęcia brak).
To był miło spędzony czas, a smaki które powstały warte spróbowania.
Najbardziej przypadły mi do gustu gołąbki - dobrze przyprawione, bardzo smaczne. Chętnie powtórzę recepturę w domu.
Smakowały mi też: kasza jaglana na słodko oraz sałatka z pieczonymi burakami.
Mam nadzieje, że jeszcze kiedyś zawitam tam na kolejne warsztaty... ;).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).
** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).