W tej wersji, wychodzi bardzo smaczne, ale za sprawą dodatków, za każdym razem może smakować nieco inaczej.
Można je zjeść jako samodzielną potrawę lub podawać z ryżem czy kaszą.
Idealne od zabrania ze sobą do pracy.
Po więcej przepisów z wykorzystaniem drobiu, odsyłam Was do etykiety "kurczak".
- 400 g ud kurczaka bez skóry (lub polędwiczek z kurczaka)
- 1 różyczka brokuła (500g)
- 1 marchewka
- 200 g pieczarek
- 1 duża cebula
- 2 garści jarmużu
- garść nasion słonecznika
- 4-5 łyżek gęstej części mleczka kokosowego
- olej do smażenia
- dowolne przyprawy (sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, curry, papryka słodka wędzona)
- Na oleju podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę.
- Dodaj mięso oprószone przyprawą do kurczaka i chwilę podsmaż.
- Następnie wrzuć jarmuż, pieczarki i brokuła (pokrojone w kawałki) oraz marchew w paski.
- Po kilku minutach dodaj mleczko kokosowe oraz pozostałe przyprawy.
- Przykryj pokrywką i duś do miękkości. Jeśli sos mocno wyparuje, możesz uzupełnić wodą lub mleczkiem kokosowym.
- Na koniec posyp prażonymi nasionami słoneczniczka.
Bądź na bieżąco, dołącz do obserwujących:
Moje smaki☺
OdpowiedzUsuń