Owsianka w nieco innym wydaniu. Dodatek tłuszczu sprawia, że owsianka syci na dłużej oraz nie ma dużego wyrzutu cukru we krwi.
Najlepiej smakuje w okresie zimowym (używam do niej wówczas mrożonych malin, truskawek lub jagód).
- 3-4 łyżki płatków owsianych górskich*
- ok. 3/4-1 szklanka wody/napoju roślinnego
- 1 łyżka jagód goji
- 1 łyżka nasion chia
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 1 łyżeczka erytrolu
- szczypta: soli, kurkumy, cynamonu, imbiru
- 3 łyżki owoców (np. malin, truskawek, borówek, kiwi)
- Do gorącej wody dodaj wszystkie składniki (z wyjątkiem owoców).
- Gotuj na małym ogniu do miękkości płatków.
- Tuż przed podaniem, dodaj owoce i wymieszaj.
*dla alergików - bezglutenowych
Bądź na bieżąco, dołącz do obserwujących:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).
** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).