28 marca 2020

Owsianka z goji, chia i olejem kokosowym


Owsianka w nieco innym wydaniu. Dodatek tłuszczu sprawia, że owsianka syci na dłużej oraz nie ma dużego wyrzutu cukru we krwi. 
Najlepiej smakuje w okresie zimowym (używam do niej wówczas mrożonych malin, truskawek lub jagód).



  • 3-4 łyżki płatków owsianych górskich*
  • ok. 3/4-1 szklanka wody/napoju roślinnego
  • 1 łyżka jagód goji
  • 1 łyżka nasion chia
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka erytrolu
  • szczypta: soli, kurkumy, cynamonu, imbiru
  • 3 łyżki owoców (np. malin, truskawek, borówek, kiwi)



  1. Do gorącej wody dodaj wszystkie składniki (z wyjątkiem owoców). 
  2. Gotuj na małym ogniu do miękkości płatków. 
  3. Tuż przed podaniem, dodaj owoce i wymieszaj.



*dla alergików - bezglutenowych


Bądź na bieżąco, dołącz do obserwujących: Photobucket Photobucket Photobucket

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).