Robiłam już kiedyś pasztet z czerwonej soczewicy i na nim się wzorowałam. Obydwa smakują podobnie, różnią się czasem gotowania soczewicy (czerwoną gotuje się szybciej).
▼
28 lutego 2013
Pasztet z zielonej soczewicy
Robiłam już kiedyś pasztet z czerwonej soczewicy i na nim się wzorowałam. Obydwa smakują podobnie, różnią się czasem gotowania soczewicy (czerwoną gotuje się szybciej).
27 lutego 2013
26 lutego 2013
Prosty gulasz wołowy
Na blogu znajdziesz więcej przepisów na gulasz lub sos.
24 lutego 2013
23 lutego 2013
21 lutego 2013
Ekspresowe kulki owsiane "trufle"
Ostatnio były batoniki mleczne, a teraz będzie coś podobnego (na szybko i bez pieczenia), ale z dodatkiem kakao.
20 lutego 2013
18 lutego 2013
15 lutego 2013
12 lutego 2013
Ciasteczka z czerwonej soczewicy z bakaliami
Dla tych, którzy chcieliby jednak zrobić coś zdrowszego, proponuję serduszka z soczewicy z dużą ilością bakalii. Można je np. związać wstążeczką i schować drugiej połówce rano do pudełka śniadaniowego :). Są idealne także dla dzieci - do zabrania ze sobą do szkoły.
8 lutego 2013
Polędwiczki wieprzowe w czerwonym winie z kolorowym pieprzem
Dziś danie idealne na wyjątkowe okazje. Wymaga trochę czasu ale warto zrobić, choć kolor może nie zachęca... (następnym razem użyję białego wina;)). Polędwiczki smakują doskonale z każdymi dodatkami. Tym razem zrobiłam je z dodatkiem czerwonego wina, cebuli i kolorowego pieprzu, co dodało im trochę pikantności.
5 lutego 2013
Owsiane ciasteczka z zieloną herbatą i skórką cytryny
Po upieczeniu są lekko chrupiące, mają maślano-cytrynowy smak z bardzo delikatnie wyczuwalną herbatą. Wyszły dobre, choć osobiście wolę bardziej poprzednią wersję z pomarańczą;).