Gdy chcemy bardziej sycącą zupę, możemy dodać np. ugotowana kaszę lub ryż, które pozostały nam z poprzedniego dnia. Można też użyć innej zupy, sprawdzając uprzednio skład (ta nie zawiera konserwantów, glutaminianu sodu czy barwników).
- 1 mała młoda cukinia
- 650 ml wody
- 1 opakowanie Zupy brokułowej Winiary
- 1/2 szklanki nasion słonecznika (lub więcej)
- szczypta pieprzu mielonego
- ewentualnie dodatki (np. ugotowana kasza lub ryż)
Cukinię umyć i ze skórką zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do zimnej wody wsypać zawartość torebki i wymieszać.
Dodać cukinię i zagotować, a następnie zmniejszyć ogień, dodać pieprz i gotować jeszcze przez 5 minut. Tuż przed podaniem dodać uprażone na suchej patelni nasiona słonecznika.
bardzo dobre połączenie :)
OdpowiedzUsuńzupa z proszku może jest szybkim daniem, ale ze zdrowiem nie ma nic wspólnego
OdpowiedzUsuńNigdzie nie napisałam, że jest wyjątkowo zdrowa, ale jej skład różni się od tradycyjnych zup z proszku (jak napisałam we wstępie).
Usuń