Szybkie ciasto z maki razowej i musli. Wychodzi wilgotne i bardzo smaczne.
- 200 g musli z owocami
- 1 szklanka mąki żytniej razowej (typ 1800)
- 1/2 szklanki mąki pszennej (typ 550)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia Winiary
- 4 łyżeczki cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 duże jabłka
- 2 duże jajka
- 1 banan
- 1/2 szklanki mleka/wody
- 1/3 szklanki oleju roślinnego
- 1 olejek waniliowy
- Do jednej miski wsypać suche składniki.
- Dodać obrane i pokrojone na spore kawałki jabłka, wymieszać.
- W drugiej misce połączyć jaja, wodę, olej, rozgnieciony widelcem banan i wlać do suchych składników. Wymieszać niezbyt dokładnie i spróbować czy jest wystarczająco słodkie.
- Przełożyć do tortownicy.
- Piec w 180'C przez 25-30 minut, na złotobrązowy kolor.
uwielbiam takie szybkie ciasta. wygląda i na pewno smakuje fantastycznie!
OdpowiedzUsuńMniam, pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńI I jakie szybkie i proste w przygotowaniu!
zgłodniałam :)
OdpowiedzUsuńInspirując się Twoimi ciastami z mąki razowej, pierwszy raz upiekłam ciasto marchewkowe z mąki pszennej razowej. Pycha. Rodzinka się nie zorientowała. Będę konspirować dalej.
OdpowiedzUsuńSuper! Powodzenia w dalszej konspiracji ;) Cieszy mnie bardzo, że korzystasz z moich przepisów:). Pozdrawiam:).
Usuń