Zawsze lepiej zjeść taki posiłek sporadycznie - ale przygotowany w domu, niż w sieci fastfood.
▼
22 lutego 2015
Domowe hamburgery
Zawsze lepiej zjeść taki posiłek sporadycznie - ale przygotowany w domu, niż w sieci fastfood.
18 lutego 2015
Domowy sok Kubuś
Gala Intermarché „Kryształowy Tasak” - relacja
zdj. Intermarché |
17 lutego 2015
Śledzie z majerankiem i cebulą
Zamieszczam przepis na pyszne śledzie w majeranku, które moja mama robi zawsze na Święta i ostatki (tzw. "śledzik").
Tak przygotowane śledzie są aromatyczne od ziół i przypraw, z wyczuwalnym majerankiem.
Tak przygotowane śledzie są aromatyczne od ziół i przypraw, z wyczuwalnym majerankiem.
16 lutego 2015
"Detoks cukrowy " B. Alpert i P. Farris - recenzja książki
Po tłustym czwartku, być może niektórzy z Was będą chcieli zdecydować się na odstawienie słodyczy na pewien czas... Z pomocą może przyjść książka "Detoks cukrowy. Jak stracić na wadze, dobrze się czuć i młodziej wyglądać", której autorkami są: dietetyczka Brooke Alpert i
dermatolożka Patricia Farris.
9 lutego 2015
Sałatka z pieczonych buraków z rukolą i serem
Sałatka, którą ze względu na pieczenie buraków, robi się trochę dłużej, niż zwykłą. Po raz pierwszy jadłam ją u koleżanki (dziękuję B. za inspirację ;)). Postanowiłam zrobić ją ponownie w domu, z małymi zmianami.
5 lutego 2015
Wegański sernik (tofurnik) czekoladowy
Wegański sernik czekoladowy na zimno, w którym nie ma sera, za to tofu i dlatego potocznie nazywany jest "tofurnikiem". Smakuje wyśmienicie i polecam go szczególnie osobom, które mają nietolerancję na niektóre składniki (np. mleko krowie, gluten). Przygotowałam go wraz z Martą, na warsztatach kulinarnych Alpro.