Ciekawa byłam jak będzie smakować połączenie zieleniny z nasionami słonecznika - powstał bardzo ciekawy smak. Na pewno wrócę do niej ponownie. Zachęcam Was do wypróbowania :).
A Wy, macie swoje ulubione pasty kanapkowe? Jakie są Wasze ulubione kombinacje składników?
- 1/2 szklanki nasion słonecznika
- garść rukoli
- duża szczypta pieprzu cayene
- sól i pieprz
- 2 łyżki oleju (lub więcej)
- Słonecznik podpraż na suchej patelni.
- Po przestudzeniu przesyp do blendera (lub robota z ostrzem S) i dodaj pozostałe składniki.
- Jeśli wolisz rzadsze pasty, dolej więcej oleju (lub wody), do uzyskania pożądanej konsystencji.
Genialne i proste. Zrobiłam wczoraj, dziś już niewiele zostało ;). Pycha.
OdpowiedzUsuńMonika, cieszę się, że skorzystałaś z przepisu i że pasta smakowała :). Pozdrawiam.
UsuńRobiłam, super smak, zaskoczył mnie ten przepis, nie sądziłam, że ze słonecznika da się zrobić takie coś smacznego:)
OdpowiedzUsuńEla, warto czasem zrobić coś, czego nigdy do tej pory się nie próbowało. Bardzo się cieszę, że smak pasty tak Cię pozytywnie zaskoczył :).
Usuń