To świetny pomysł na przemycenie w jedzeniu zdrowego jarmużu i szpinaku - źródła żelaza, wapnia, magnezu, potasu, witaminy A, K i C.
Jeśli robisz go dla dzieci, za pierwszym razem dodaj mniej zielonego.
- po 3 kulki szpinaku i jarmużu (latem po dużej garści świeżych)
- 2 jajka
- 1 duża łyżka mąki kasztanowej lub innej
- olej kokosowy (lub dowolny)
- sól
- Na rozgrzanym oleju kokosowym podsmaż do miękkości szpinak i jarmuż z solą.
- Przełóż na talerz.
- Jajka ubij mąką i solą. Jeśli chcesz bardziej puszysty omlet, białka ubij osobno i dodaj na końcu.
- Do jajek dodaj podsmażoną zieleninę, wymieszaj i wylej na rozgrzany olej.
- Smaż z dwóch stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).
** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).