Najczęściej przygotowuję go w okresie zimowo - wiosennym, gdy nie ma sezonowych owoców.
Koktajl jest lekko kwaskowy, a jeśli trafimy na wyjątkowo kwaśnego grapefruita, trzeba odrobinę dosłodzić.
- 1 mały czerwony grejpfrut
- 1 duża pomarańcza
- 1 kiwi
- Owoce obierz, pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do blendera kielichowego.
- Blenduj długo, do uzyskania aksamitnej konsystencji.
Bądź na bieżąco, dołącz do obserwujących:
Bardzo fajny koktajl! Na pewno zrobię ;)
OdpowiedzUsuńA żeby był bardziej odżywczy polecam zakupić naturalną witaminę C (np. z dzikiej róży bo ma jej dużo) i wsypać taką jedną kapsułkę do koktajlu. To będzie prawdziwe witaminowe rodeo :D
Jak najbardziej, można dodać jeszcze witaminę C z dzikiej róży lub z aceroli.
Usuń