Ostatnio złapałam w sklepie prażone chipsy kokosowe, nie sprawdzając składu (myślałam, że to będą same płatki kokosowe). Jak się okazało w domu, w składzie dużo cukru :(.
Postanowiłam więc zrobić podobne, ale w zdrowszej wersji w domu. Wyszły pyszne, można je jeść same, jako zdrową przekąskę albo można je dodawać do owsianki, muesli, lodów, deserów.
Jak zrobić domowe chipsy kokosowe?
- 1 szklanka prażonych płatków kokosowych
- 2 łyżeczki erytrolu
1. Rozgrzej patelnię, wsyp płatki i posyp erytrolem, wymieszaj.
2. Zmniejsz ogień i często mieszaj płatki aż do lekko brązowego koloru.
3. Przesyp na talerz i poczekaj aż ostygną.
4. Ostudzone, możesz przełożyć do słoika, zamknąć i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Super wyszło :)
OdpowiedzUsuń