Zdrowe pierniczki dla osób, które nie spożywają glutenu lub chcą zjeść na Święta zdrowszą wersję pierniczków (bez masła, białego cukru i mąki pszennej).
Pierniczki nie są miękkie po upieczeniu, wychodzą raczej lekko twardawe i chrupiące, ale na tyle, że spokojnie można je jeść.
Smakują nawet mojemu mężowi, który jest bardzo wybredny, jeśli chodzi o zdrowsze wersje słodkości ;).
▼
19 grudnia 2016
18 grudnia 2016
Zielony omlet pełen żelaza i witamin
Ten omlet zasmakował ostatnio mojemu synkowi. Na początku zniechęcił go kolor zielony, ale jak spróbował kęs, stwierdził, że chce zawsze takie omlety ;).
To świetny pomysł na przemycenie w jedzeniu zdrowego jarmużu i szpinaku - źródła żelaza, wapnia, magnezu, potasu, witaminy A, K i C.
Jeśli robisz go dla dzieci, za pierwszym razem dodaj mniej zielonego.
To świetny pomysł na przemycenie w jedzeniu zdrowego jarmużu i szpinaku - źródła żelaza, wapnia, magnezu, potasu, witaminy A, K i C.
Jeśli robisz go dla dzieci, za pierwszym razem dodaj mniej zielonego.
12 grudnia 2016
Sałatka ze smażonych śledzi, jarmużu i pieczonych buraków
Pomysł na smaczne i zdrowe danie, które przygotowałam podczas świątecznych warsztatów kulinarnych z Galeo.
Tak przygotowane śledzie, można podać zarówno na Wigilię, jak i na imprezę czy na kolację.
Czas pieczenia buraków jest dosyć długi, dlatego jeśli ktoś chce danie przygotować szybciej - możne kupić je już ugotowane.
Tak przygotowane śledzie, można podać zarówno na Wigilię, jak i na imprezę czy na kolację.
Czas pieczenia buraków jest dosyć długi, dlatego jeśli ktoś chce danie przygotować szybciej - możne kupić je już ugotowane.
7 grudnia 2016
Makaron ze szpinakiem bez śmietany (wersja wegańska, bezglutenowa)
Danie obiadowe, w wersji wegańskiej i bezglutenowej, którego przygotowanie zajmie Wam mniej niż 30 minut. Makaron oczywiście możecie zmienić na swój ulubiony.
Danie jest idealne, gdy się spieszycie, a lodówka jest pusta... W zamrażalniku mam zawsze mrożony szpinak (w sezonie świeży w ogródku), paczka makaronu też zawsze się w domu znajdzie ;).
Przygotowanie jest proste, a smak - musicie sami spróbować i ocenić ;).
Danie jest idealne, gdy się spieszycie, a lodówka jest pusta... W zamrażalniku mam zawsze mrożony szpinak (w sezonie świeży w ogródku), paczka makaronu też zawsze się w domu znajdzie ;).
Przygotowanie jest proste, a smak - musicie sami spróbować i ocenić ;).
2 grudnia 2016
Świąteczne warsztaty kulinarne z Galeo
Już po raz drugi miałam przyjemność wziąć udział w warsztatach kulinarnych z marką Galeo. Tym razem, pod hasłem: „Garść tradycji + szczypta nowoczesności = przepis na udaną Wigilię”.
Spotkanie odbyło się 26 listopada 2016 r. w Studiu Kulinarnym CookUp w Warszawie.
Warsztaty prowadził ponownie doradca kulinarny marki Galeo - sympatyczny Maciej Wawryniuk, który przez cały czas służył radą i pomocą.
Spotkanie odbyło się 26 listopada 2016 r. w Studiu Kulinarnym CookUp w Warszawie.
Warsztaty prowadził ponownie doradca kulinarny marki Galeo - sympatyczny Maciej Wawryniuk, który przez cały czas służył radą i pomocą.