▼
30 czerwca 2013
28 czerwca 2013
25 czerwca 2013
"Dieta 5:2 dr. Mosleya" - recenzja książki
Książkę "Dieta 5:2 dr. Mosleya" autorstwa Michaela Mosleya i Mimi Spencer, wygrałam w konkursie.
Po jej przejrzeniu, chciałam się z Wami podzielić opinią o niej.
"Czy można, odżywiając się normalnie przez pięć dni w tygodniu, a niedojadając przez dwa, zeszczupleć i poprawić stan zdrowia?"
Po jej przejrzeniu, chciałam się z Wami podzielić opinią o niej.
"Czy można, odżywiając się normalnie przez pięć dni w tygodniu, a niedojadając przez dwa, zeszczupleć i poprawić stan zdrowia?"
24 czerwca 2013
Pulpeciki mięsne z sosem bolońskim i konkurs z Winiary
Kilka dni temu otrzymałam przesyłkę od firmy Winiary, która zachęciła mnie do zaaranżowania włoskiego wieczoru.
Postanowiłam przyrządzić makaron z pulpecikami, wykorzystując jeden z sosów.
Postanowiłam przyrządzić makaron z pulpecikami, wykorzystując jeden z sosów.
19 czerwca 2013
Koktajl pomarańczowy z jagodami goji
Schłodzony koktajl (lub z dodatkiem kruszonego lodu) - idealny na upalne dni...
O właściwościach jagód goji możecie przeczytać w tym wpisie.
O właściwościach jagód goji możecie przeczytać w tym wpisie.
17 czerwca 2013
Pesto szpinakowe ze słonecznikiem
Szybkie i zdrowe danie obiadowe. Ostatnie pesto ze szpinaku i pietruszki tak mi zasmakowało, że postanowiłam zrobić je ponownie, ale lekko zmodyfikować. W smaku wyszło równie dobre. Polecam.
15 czerwca 2013
Odchudzone ciasto drożdżowe bez wyrabiania, z rabarbarem
Zmodyfikowany przepis na ciasto drożdżowe bez wyrabiania. Ciasto wychodzi bardzo wilgotne i puszyste. Jest trochę odchudzone i mniej słodkie, w porównaniu z tymi, które dotychczas robiłam. Oczywiście jeśli ktoś lubi słodkie ciasta, może dodać więcej cukru. Ciasto przygotowuje się błyskawicznie.
14 czerwca 2013
13 czerwca 2013
10 czerwca 2013
Gryczanje krakersy (płaskie chlebki z kaszy gryczanej,bez mąki)
Eksperymentów z chlebem ciąg dalszy... Zmodyfikowałam przepis na chleb bez mąki oraz chleb z kaszy gryczanej, które ostatnio piekłam.
Wyszły bardzo chrupiące i smaczne krakersy/ płaskie chlebki. Nie zawierają glutenu, mąki, tylko same ziarna - polecam każdemu do wypróbowania :).
Proporcje składników trochę "na oko" (dodajcie więcej tych, które bardziej lubicie). Im bardziej cieńsze zrobicie, tym bardziej będą chrupiące.
Wyszły bardzo chrupiące i smaczne krakersy/ płaskie chlebki. Nie zawierają glutenu, mąki, tylko same ziarna - polecam każdemu do wypróbowania :).
Proporcje składników trochę "na oko" (dodajcie więcej tych, które bardziej lubicie). Im bardziej cieńsze zrobicie, tym bardziej będą chrupiące.
Pierwsze urodziny bloga - wyniki konkursu
Dziękuję Wam za udział w konkursie i przesłanie apetycznych zdjęć:) Wszystkie zdjęcia do obejrzenia w galerii na Facebooku.
Osoby, które otrzymują zestaw dwóch dowolnie wybranych przez siebie herbat ze sklepu teaclub.pl to:
6 czerwca 2013
5 czerwca 2013
4 czerwca 2013
Domowe pesto ze szpinaku i pietruszki
Sezon na szpinak w pełni. Wczoraj były kopytka ze szpinakiem, a dziś zachęcam Was do zrobienia ekspresowego i pysznego pesto. Szpinak i pietruszka to dobre źródło żelaza i witaminy C.
Uwielbiam domowe pesto, bo za każdym razem może smakować inaczej, za sprawą użytych składników i innych proporcji.
Zachęcam również do wypróbowania wersji z jarmużem czy szpinakiem i słonecznikiem.
Uwielbiam domowe pesto, bo za każdym razem może smakować inaczej, za sprawą użytych składników i innych proporcji.
Zachęcam również do wypróbowania wersji z jarmużem czy szpinakiem i słonecznikiem.