30 czerwca 2013
28 czerwca 2013
Razowa pizza na cienkim cieście
Etykiety:
czasochłonne,
dla.dzieci,
dla.faceta,
drożdże,
kuchnia.włoska,
niski.IG,
obiad,
pizza,
zdrowe
25 czerwca 2013
"Dieta 5:2 dr. Mosleya" - recenzja książki
Książkę "Dieta 5:2 dr. Mosleya" autorstwa Michaela Mosleya i Mimi Spencer, wygrałam w konkursie.
Po jej przejrzeniu, chciałam się z Wami podzielić opinią o niej.
"Czy można, odżywiając się normalnie przez pięć dni w tygodniu, a niedojadając przez dwa, zeszczupleć i poprawić stan zdrowia?"
Po jej przejrzeniu, chciałam się z Wami podzielić opinią o niej.
"Czy można, odżywiając się normalnie przez pięć dni w tygodniu, a niedojadając przez dwa, zeszczupleć i poprawić stan zdrowia?"
Etykiety:
recenzje.ksiazek
24 czerwca 2013
Pulpeciki mięsne z sosem bolońskim i konkurs z Winiary
Kilka dni temu otrzymałam przesyłkę od firmy Winiary, która zachęciła mnie do zaaranżowania włoskiego wieczoru.
Postanowiłam przyrządzić makaron z pulpecikami, wykorzystując jeden z sosów.
Postanowiłam przyrządzić makaron z pulpecikami, wykorzystując jeden z sosów.
19 czerwca 2013
Koktajl pomarańczowy z jagodami goji
Schłodzony koktajl (lub z dodatkiem kruszonego lodu) - idealny na upalne dni...
O właściwościach jagód goji możecie przeczytać w tym wpisie.
O właściwościach jagód goji możecie przeczytać w tym wpisie.
Etykiety:
awokado,
goji,
koktajl,
koktajle.i.napoje,
owoce,
pomarańcze,
z.blendera,
zdrowe
17 czerwca 2013
Pesto szpinakowe ze słonecznikiem
Szybkie i zdrowe danie obiadowe. Ostatnie pesto ze szpinaku i pietruszki tak mi zasmakowało, że postanowiłam zrobić je ponownie, ale lekko zmodyfikować. W smaku wyszło równie dobre. Polecam.
Etykiety:
bez.glutenu,
lunchbox,
makaron,
niski.IG,
obiad,
pesto,
słonecznik,
szpinak,
Vog,
wegańskie,
wegetariańskie,
zdrowe
15 czerwca 2013
Odchudzone ciasto drożdżowe bez wyrabiania, z rabarbarem
Zmodyfikowany przepis na ciasto drożdżowe bez wyrabiania. Ciasto wychodzi bardzo wilgotne i puszyste. Jest trochę odchudzone i mniej słodkie, w porównaniu z tymi, które dotychczas robiłam. Oczywiście jeśli ktoś lubi słodkie ciasta, może dodać więcej cukru. Ciasto przygotowuje się błyskawicznie.
14 czerwca 2013
Koktajl owocowo - szpinakowy
Etykiety:
awokado,
daktyle,
grejpfrut,
jagody,
koktajl,
koktajle.i.napoje,
owoce,
szpinak,
z.blendera
13 czerwca 2013
10 czerwca 2013
Gryczanje krakersy (płaskie chlebki z kaszy gryczanej,bez mąki)
Eksperymentów z chlebem ciąg dalszy... Zmodyfikowałam przepis na chleb bez mąki oraz chleb z kaszy gryczanej, które ostatnio piekłam.
Wyszły bardzo chrupiące i smaczne krakersy/ płaskie chlebki. Nie zawierają glutenu, mąki, tylko same ziarna - polecam każdemu do wypróbowania :).
Proporcje składników trochę "na oko" (dodajcie więcej tych, które bardziej lubicie). Im bardziej cieńsze zrobicie, tym bardziej będą chrupiące.
Wyszły bardzo chrupiące i smaczne krakersy/ płaskie chlebki. Nie zawierają glutenu, mąki, tylko same ziarna - polecam każdemu do wypróbowania :).
Proporcje składników trochę "na oko" (dodajcie więcej tych, które bardziej lubicie). Im bardziej cieńsze zrobicie, tym bardziej będą chrupiące.
Etykiety:
BadaPak,
bez.glutenu,
bez.mąki,
bez.mleka.i.jaj,
kasza,
kasza.gryczana,
niski.IG,
pieczywo,
sezam,
siemię.lniane,
słonecznik,
sniadanie,
zdrowe
Pierwsze urodziny bloga - wyniki konkursu
Dziękuję Wam za udział w konkursie i przesłanie apetycznych zdjęć:) Wszystkie zdjęcia do obejrzenia w galerii na Facebooku.
Osoby, które otrzymują zestaw dwóch dowolnie wybranych przez siebie herbat ze sklepu teaclub.pl to:
6 czerwca 2013
5 czerwca 2013
Dietetyczne kuleczki kokosowe
Etykiety:
bakalie,
batoniki/pralinki,
bez.cukru,
bez.mąki,
bez.pieczenia,
dla.dzieci,
Fitella,
kokos,
migdały,
słodkości,
Vog,
zdrowe
4 czerwca 2013
Domowe pesto ze szpinaku i pietruszki
Sezon na szpinak w pełni. Wczoraj były kopytka ze szpinakiem, a dziś zachęcam Was do zrobienia ekspresowego i pysznego pesto. Szpinak i pietruszka to dobre źródło żelaza i witaminy C.
Uwielbiam domowe pesto, bo za każdym razem może smakować inaczej, za sprawą użytych składników i innych proporcji.
Zachęcam również do wypróbowania wersji z jarmużem czy szpinakiem i słonecznikiem.
Uwielbiam domowe pesto, bo za każdym razem może smakować inaczej, za sprawą użytych składników i innych proporcji.
Zachęcam również do wypróbowania wersji z jarmużem czy szpinakiem i słonecznikiem.
Etykiety:
bez.glutenu,
domowe.zamienniki,
kuchnia.włoska,
makaron,
migdały,
niski.IG,
obiad,
olej,
Oleofarm,
pesto,
wegańskie,
wegetariańskie,
zdrowe
3 czerwca 2013
Zielone kopytka z serem i szpinakiem
Etykiety:
czasochłonne,
dla.faceta,
kluski,
obiad,
ser,
szpinak,
ziemniaki
2 czerwca 2013
1 czerwca 2013
Subskrybuj:
Posty (Atom)