Takiej pasty, którą ostatnio wymyśliłam, na pewno jeszcze nie jedliście. Jest bardzo smaczna, najlepiej smakuje po kilku godzinach od przygotowania. Zachęcam Was do spróbowania.
29 stycznia 2016
Pyszna pasta słonecznikowa na kanapki w dwóch wersjach
Takiej pasty, którą ostatnio wymyśliłam, na pewno jeszcze nie jedliście. Jest bardzo smaczna, najlepiej smakuje po kilku godzinach od przygotowania. Zachęcam Was do spróbowania.
18 stycznia 2016
Szybka surówka z marchewki i buraka dla anemika (i nie tylko)
Ta surówka, to bomba witaminowa: zawiera witaminy A, B i C, jak również: żelazo, potas, magnez, wapń, itd.
Polecam ją wszystkim, ale w szczególności osobom chorym na anemię, lub chcącym poprawić niezbyt dobre wyniki krwi.
Polecam ją wszystkim, ale w szczególności osobom chorym na anemię, lub chcącym poprawić niezbyt dobre wyniki krwi.
Etykiety:
buraki,
marchew,
niski.IG,
oczyszczające,
pietruszka,
rzodkiewki,
sałatka,
wegańskie,
wegetariańskie,
zdrowe
Jedzenie zamawiane przez internet - ranking Top Restauracji
Ja rzadko - najczęściej, gdy wracamy z wakacji, czy wyjazdu, a w domu są pustki w lodówce. Wybieram przeważnie dania kuchni indyjskiej, arabskiej lub japońskiej, ewentualnie polskiej (pierogi), używając serwisu pyszne.pl.
Po zarejestrowaniu się do portalu podajemy adres dostawy, wyświetla się lista restauracji, w których możemy zamówić jedzenie.
Etykiety:
Pyszne.pl
8 stycznia 2016
Jak zrobić domowe masło kokosowe? (krem kokosowy)
Aby zrobić domowe masło kokosowe potrzebujesz tak naprawdę jednego składnika i blender ;).
Robi się podobnie jak wszystkie masła orzechowe (nie mogę spożywać orzechów arachidowych, więc postanowiłam zrobić z kokosa). Zamiast wiórków można użyć płatków kokosowych.
Masło kokosowe jest smaczne i do tego bez zbędnych dodatków.
Jeśli ktoś chce uzyskać słodkie masło, można oczywiście dodać trochę cukru pudru.
Można je dodawać do ciast, koktajli, owsianki lub po prostu wyjadać łyżeczką ;).
Robi się podobnie jak wszystkie masła orzechowe (nie mogę spożywać orzechów arachidowych, więc postanowiłam zrobić z kokosa). Zamiast wiórków można użyć płatków kokosowych.
Masło kokosowe jest smaczne i do tego bez zbędnych dodatków.
Jeśli ktoś chce uzyskać słodkie masło, można oczywiście dodać trochę cukru pudru.
Można je dodawać do ciast, koktajli, owsianki lub po prostu wyjadać łyżeczką ;).
Etykiety:
bez.cukru,
bez.glutenu,
bez.mleka.i.jaj,
domowe.zamienniki,
kokos,
niski.IG,
porady,
przetwory,
wegańskie,
wegetariańskie,
zdrowe
4 stycznia 2016
Mango lassi - pyszny napój z mango
Mango lassi
To pyszne, idealnie gładkie, smoothie piłam jakiś czas temu w indyjskiej restauracji.Postanowiłam zrobić domową, wegańską wersję - z mlekiem roślinnym (w tradycyjnym mango lassi jest jogurt naturalny oraz woda lub mleko).
Lubię mango pod każdą postacią. Gdy jest w promocji, kupuję więcej, obieram, kroję na kawałki i zamrażam, a później, w zależności od potrzeby, dodaję do koktajli.
Wersja z zamrożonym mango będzie idealna latem, zaś ze świeżym - zimą. Kto jeszcze nigdy nie robił takiego koktajlu, zachęcam :).
2 stycznia 2016
Szybka sałatka z selerem konserwowym, serem żółtym i wędliną
Z podanych składników wychodzi spora porcja.
Subskrybuj:
Posty (Atom)