Niedawno na rynku ukazała się nowa książka znanej podróżniczki - Beaty Pawlikowskiej pt. "Soki i koktajle świata". Podczas
swoich podróży Pani Beata odkryła, jak smaczne są lokalne owoce i
warzywa, z których można przygotować świeże i zdrowe napoje.
Po powrocie z pierwszej wyprawy
kupiła porządny mikser. A potem poznawała kolejne smaki w różnych zakątkach świata- w Kolumbii, Brazylii, Wenezueli, w Indiach, Tajlandii, Meksyku,
na Sri Lance, na Kubie, w Tanzanii.
29 lutego 2016
26 lutego 2016
Wegańska pizza fit, bez mąki i drożdży - jesz ile chcesz ;)
Lubisz pizzę? Tę wersję możesz jeść bez żadnych wyrzutów.
Spód jest wegański, dodatkowo nie zawiera mąki i drożdży, więc jest to wersja idealna dla osób, które nie mogą spożywać glutenu czy drożdży oraz dbających o linię.
Pizza jest bardzo sycąca. Ciasto wychodzi w środku miękkie, a z wierzchu lekko chrupiące. Jeśli dodasz trochę zmielonych płatków owsianych - wówczas całe ciasto będzie nieco twardsze i bardziej chrupiące.
Spód jest wegański, dodatkowo nie zawiera mąki i drożdży, więc jest to wersja idealna dla osób, które nie mogą spożywać glutenu czy drożdży oraz dbających o linię.
Pizza jest bardzo sycąca. Ciasto wychodzi w środku miękkie, a z wierzchu lekko chrupiące. Jeśli dodasz trochę zmielonych płatków owsianych - wówczas całe ciasto będzie nieco twardsze i bardziej chrupiące.
Etykiety:
awokado,
bez.glutenu,
bez.mąki,
bez.mleka.i.jaj,
cebula,
ciecierzyca,
dietetyczne,
niski.IG,
obiad,
pizza,
przekąska,
rukola,
tofu,
wegańskie,
wegetariańskie,
zdrowe
19 lutego 2016
Owsianka z kiwi
Owsianka, odpowiednio przyrządzona, to smaczny i zdrowy pomysł na śniadanie. Syci na długo i za każdym razem może smakować inaczej, za sprawą innych dodatków.
Zimą często dodaję do niej kiwi, które zawiera dużo witaminy C.
Polecam również wypróbować owsiankę o innym smaku, np. jagodową czy kokosową.
Zimą często dodaję do niej kiwi, które zawiera dużo witaminy C.
Polecam również wypróbować owsiankę o innym smaku, np. jagodową czy kokosową.
Etykiety:
bez.glutenu,
bez.mleka.i.jaj,
chia,
kiwi,
migdały,
niski.IG,
owsianka,
płatki.owsiane,
sniadanie,
wegańskie,
wegetariańskie,
zdrowe,
żurawina
1 lutego 2016
Sałatka z pieczonym schabem, mozzarellą i burakiem
Propozycja szybkiej sałatki do pracy, czy na kolację.
Dodałam do niej pieczony w piekarniku schab, ale równie dobrze można dodać ulubioną wędlinę lub mięso pominąć.
Dodałam do niej pieczony w piekarniku schab, ale równie dobrze można dodać ulubioną wędlinę lub mięso pominąć.
Etykiety:
bez.glutenu,
bez.mleka.i.jaj,
buraki,
lunchbox,
mięso,
mozzarella,
niski.IG,
sałata,
sałatka,
ser
Subskrybuj:
Posty (Atom)