Dodałam do niej pieczony w piekarniku schab, ale równie dobrze można dodać ulubioną wędlinę lub mięso pominąć.
- 2 duże garści mieszanki sałat (u mnie lodowa i rukola)
- 1 mały burak
- 1 mozzarella
- 3 plastry pieczonego schabu
- oliwa
- dowolne przyprawy (np. włoska, zioła prowansalskie, pieprz)
- Schab pokrój w słupki.
- Mozzarellę pokrój w małe kawałki.
- Buraka obierz i pokrój w cieniutkie słupki (lub zetrzyj na tarce).
- Do miski przełóż sałatę, polej oliwą, przypraw i wymieszaj.
- Dodaj schab i mozzarellę, a na końcu posyp wiórkami buraka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).
** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).