Sałatka, którą przygotujesz w pół godziny, a jeśli masz np. brokuły i kurczaka z poprzedniego dnia - jeszcze szybciej. Idealna na imprezę, Święta czy Sylwestra. Jest smaczna, sycąca i znika ekspresowo.
30 grudnia 2014
21 grudnia 2014
Czekoladowe trufle z chili - doskonałe na prezent
Trufle robi się bardzo prosto. Możemy je później zapakować w ozdobne pudełeczko i podarować komuś w prezencie.
19 grudnia 2014
Koktajl szpinakowy z mlekiem sojowym
„Kuchnia Fit” K. Gaca - recenzja książki
" 'Kuchnia Fit' to nie jest książka dla osób, które chcą redukować większą ilość kilogramów. Będzie ona natomiast idealnym wsparciem dla każdej osoby, która ten proces zakończyła, czyli jest już po wyprowadzeniu z diety" - wyjaśnia Konrad Gaca.
To już druga książka Gacy (o pierwszej: "Konrad Gaca. Moje odchudzanie", pisałam jakiś czas temu - można w niej znaleźć dużo wskazówek dotyczących odchudzania).
Etykiety:
K.Gaca,
recenzje.ksiazek
Warsztaty kulinarne z Alpro
Etykiety:
Alpro,
warsztaty.kulinarne,
wydarzenia kulinarne
16 grudnia 2014
Śledzie z musztardą, miodem i koperkiem
Etykiety:
musztarda,
paleo,
ryba,
sledzie,
swiąteczne
Świąteczne warsztaty kulinarne z Winiary
Spotkaliśmy się w pięknie przyozdobionym studiu kulinarnym CookUp w Warszawie.
Etykiety:
warsztaty.kulinarne,
Winiary,
wydarzenia kulinarne
11 grudnia 2014
"Szkoła na widelcu. Najlepsze przepisy dla całej rodziny" G. Łapanowski, M. Sobczak - recenzja książki
"Szkoła na widelcu. Najlepsze przepisy dla całej rodziny" Grzegorza Łapanowskiego i Mai Sobczak to książka dla każdego, kto gotuje dla siebie i rodziny oraz dba o zdrowie.
"To książka książka pełna miłości, pasji i dobrego jedzenia, książka dla osób świadomie wybierających zdrowe zasady odżywiania. To początek przygody ze zdrowym i kreatywnym spojrzeniem na to, co na talerzu czy w torbie na zakupy".
Etykiety:
recenzje.ksiazek,
Wyd.Publicat
10 grudnia 2014
Bigos
Etykiety:
czasochłonne,
jednogarnkowe,
kapusta,
kapusta.kiszona,
mięso,
obiad,
swiąteczne,
wolnowar
9 grudnia 2014
Warsztaty kulinarne "Kuchnia w parze ze zdrowiem" w Akademii Smaku Bosch
zdj. Bosch Home Polska |
Kiedy otrzymałam zaproszenie na warsztaty kulinarne Akademii Smaku Bosch, nie zastanawiałam się długo, bowiem tematem przewodnim była "Kuchnia w parze ze zdrowiem".
Etykiety:
Bosch,
warsztaty.kulinarne,
wydarzenia kulinarne
Subskrybuj:
Posty (Atom)